Kan denne profilerte aksjen doble seg?

Meglerhuset SEB Enskilda ser nærmere på fire Oslo Børs-aksjer og tror den ene kan stige voldsomt fremover.

Oslo Børs og Kjell Inge Røkke
Børs

I en rapport fredag omtaler meglerhuset SEB Enskilda de fire Oslo Børs-aksjene Telenor, RCCL, DNB og Det norske.Når det gjelder førstnevnte, bankaksjen DNB, opererer SEB med et kursmål på 86 kroner mot dagens kurs på 69,90 kroner.Dermed ser man en oppside for aksjen på rundt 23 prosent.Videre blir Telenor karakterisert som en solid investering dersom man er ute etter utbytter.- Aksjen er et solid dividendecase både absolutt og ikke minst relativt i forhold til Europeiske sammenlignbare selskaper, heter det fra SEB i fredagens rapport.Ser liten oppside for cruiseaksjeNår det gjelder cruiseaksjen RCCL så har meglerhuset et kursmål på 180 kroner, noe som er snaue 7 prosent over dagens aksjekurs.- Den siste tids noe mer positive makrotall (juli), detaljhandelstall, industriproduksjon, sysselsetting og oppstart av boligbygging samt boligpriser, kan tyde på at vi kanskje har sett bunnen i amerikanske økonomi. I går fikk vi sterkere ADP-tall fra USA og hvis vi i tillegg får en bedring av arbeidsmarkedene i form av sysselsettingstall for august fredag, vil konsumsykliske aksjer med USA eksponering fremstå som attraktivt, skriver SEB.- Det norske kan doble seg Meglerhuset har i tillegg klokkertro på oljeaksje Det norske, som de tror kan komme til å doble seg i tiden fremover.- Det meldes i dag om at det er funnet hydrokarboner på Salina, hvor ENI er operatør og Det norske og Lundin eier 20 prosent hver. Vi har et foreløpig kursmål på 130 kroner, men kan lett regne oss frem til over 200 kroner om vi ser på de siste transaksjonene som er gjort i markedet, heter det i rapporten.Det norske er fredag opp 3,38 prosent til 98 kroner.DNB Markets meldte fredag at de hever kursmål på Det norske oljeselskap til 126 kroner fra tidligere 119 kroner, og at de gjentar en kjøpsanbefaling.

Nyheter
Børs