Marc Zuckerberg lover å ikke selge aksjer

Marc Zuckerberg kunne knust aksjekursen fullstendig, men lover å ikke selge ennå.

Facebook-sjef og gründer Mark Zuckerberg - Foto: AP
Børs

Tirsdag falt Facebook til ny all-time low på 17,73 dollar. Årsaken kan delvis være at det stadig kommer flere aksjer i omløp for handel, etter at bindingene etter børsnoteringen går ut.Det er for eksempel bare 2 måneder til Zuckerberg vil få frigitt aksjer for salg og usikkerheten rundt dette har bidratt til et press nedover for aksjen.Insidere kan selgeI perioden 15. oktober til 13. november vil ledere og ansatte utenom Marc Zuckerberg få frigitt 243 millioner aksjer for handel.14. november kommer den store bølgen, med 1,3 milliarder aksjer! I den runden får også gründeren, Marc Zuckerberg, frigitt flere aksjer.Totalt vil frislippet frem til mai neste år bringe antallet aksjer i Facebook, som kan handles i markedet, opp i 2,37 milliarder. Før frislippet var antallet aksjer som kunne handles bare 806 millioner!Lover å ikke selge Facebook-grunderen Marc Zuckerberg sitter med knapt 504 millioner aksjer i Facebook til en verdi av 8,9 milliarder dollar, tilsvarende 52 milliarder kroner.Zuckerberg solgte 30,2 millioner aksjer i forbindelse med børsnoteringen og cashet inn 1,15 miliarder dolldar, tilsvarende 6,7 milliarder kroner til dagens dollarkurs.Tirsdag kveld lovet han, i følge Bloomberg, at det vil gå minst et år før han vil selge flere aksjer.Uttalelsene bidro til å løfte Facebook-aksjen med nesten 3 prosent i etterhandelen tirsdag kveld.Les om at antallet Facebook-aksjer som kan handles eksplodererDyr Facebook-aksjeMen det er ikke bare antallet aksjer som presser aksjekursen. Selv etter tirsdags fall handles aksjen fremdeles til 33 ganger forventet resultat det kommende året. Apple handles til sammenligning til 14 ganger resultatet, i følge Bloomberg.Tirsdag nedjusterte også eMarketers forventningene til omsetningen i 2012 til 5 milliarder dollar, fra tidligere 6 milliarder dollar.Topplinjeveksten ble også nedjustert, men ventes fremdeles å bli på over 34 prosent til 6,6 milliarder dollar i 2013 før veksten vil falle ned mot 20 prosent i 2014.

Nyheter
Børs