Mario Draghi løfter New York-børsen

Investorene på Wall Street tolker dagens økonomiske nyheter. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

Trader på Wall Street - Foto: AP
Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,87 prosent og står i 3.095,91 poeng, mens Dow Jones står i 13.171,07 poeng etter en oppgang på 0,95 prosent.Utviklingen kan du følge herTorsdagens makro Sesongkorrigert statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet torsdag viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) falt fra 377.000 per 25. august til 365.000 per 1. september.Konsensus lå på 370.000Samtidig ble det kjent at antallet sysselsatte i privat sektor i USA steg med 201.000 personer i august, ifølge ADP National Employment Report.Det var ventet en oppgang i sysselsettingen på bare 140.000 personer.Juli-veksten i sysselsettingen ble revidert fra 163.000 til 173.000 personer.Ca. 400.000 selskaper med i alt rundt 24 millioner ansatte inngår i tallene, som anses å være en viktig indikator før fredagens arbeidsmarkedsrapport (non-farm payrolls).Europa Den europeiske sentralbanken (ESB) holder styringsrenten uendret på rekordlave 0,75 prosent. 30 av 58 økonomer ventet et kutt på en kvarting.Sentralbanksjefen Mario Draghi varsler et program for obligasjonskjøp. Det settes ingen kvantiative grenser for kjøpene.Lekkasjer før styremøtet tydet på at Draghi ville legge fram en konkret plan om oppkjøp av statsobligasjoner . på dagens pressekonferansen.Nordeas sjefsanalytiker Erik Bruce mente det var viktig at Draghi nå er mer konkret på hvordan de eventuelle kjøpene av spanske/italienske statsobligasjoner skal utformes.Draghi venter at inflasjonen vil falle til under to prosent igjen i 2013. Den kan imidlertid bli høyere enn ventet for noen måneder siden som følge av de høye oljeprisene.Han tror den økonomiske veksten i eurosonen fortsatt vil være svak. Et oppsving i regionen vil komme svært gradvis.

Nyheter
Børs