Meldinger løfter aksjer

Børsen faller, men flere aksjer stiger etter publisering av børsmeldinger. (Oppdatert 09:25)

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
Børs

Oslo Børs har åpnet dagen med et lite fall. Etter 24 minutters handel er hovedindeksen ned 0,4 prosent til 437,87. I åpningssekundene var indeksen over 440. Vi minner om årsbeste 441,16, satt intradag 21. august.En av årsakene til nedturen både i Asia tidligere i dag og på Oslo Børs er at kredittverdigheten til EU kan bli nedgradert. Ratingbyrået Moody's endret mandag utsiktene for unionen fra «stabile» til «negative». Beslutningen begrunnes med at utsiktene er negative også for flere av de største EU-landene.Tirsdag morgen omsettes Brent-oljen med oktober-levering for 115,87 dollar fatet, opp 0,1 prosent. Prisen har dermed styrket seg med en drøy dollar siden børsslultt mandag.Statoil er ned 0,1 prosent til 149,40 kroner.BW Offshore stiger 3,8 prosent til 4,35 kroner på nyheten om at flere direktører har kjøpt aksjer.Siem Offshore meldte rett før børsåpning om at selskapet har besluttet et tilbakekjøpsprogram på inntil 10 millioner aksjer. Aksjen stiger 4,5 prosent til 8,05 kroner.Marine Harvest, på tredje plass på omsetningsoversikten, stiger 0,3 prosent til 4,69 kroner etter at Nordea Markets har oppgradert aksjen til kjøp.Northern Logistic Property ligger som nummer to på vinnerlisten med en oppgang på 6,1 prosent til 26 kroner. I morges ble det meldt at visestyreformann Merete Myhrstad har kjøpt 8.000 aksjer til kurs 24,90 kroner.450 kroner var det som skulle til for å sende NetConnect helt til topps med en oppgang på 12,5 prosent.Seadrill faller 4,60 kroner (1,9 prosent) til 236,40 kroner, men vær obs på at aksjen noteres ex utbytte på 0,84 dollar (4,86 kroner).Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs