Myrseth: Du bør følge med på disse indikatorene

Går det mot en ny nedtur i aksjemarkedet? Investeringsdirektør Stig Myrseth forteller hvilke indikatorer du bør følge godt med på.

Stig Myrseth. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.
Børs

I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning skriver investeringsdirektør Stig Myrseth at få ting er viktigere for Oslo Børs enn hvordan det går med Kina. Ikke fordi norske bedrifter selger så mye til Kina, men fordi kinesisk etterspørsel er avgjørende for råvaremarkedet.Les også: Daytraderne rømmer børsen- Takket være Kinas økonomiske mirakel har det vært sammenhengende fest i Norge siden sekelskiftet samtidig som resten av Europa har sunket stadig dypere ned i hengemyren, sier Myrseth.- Jernmalmprisen er en av de beste temperaturmålerne for kinesisk økonomi. Årsaken er at Kina bruker like mye jernmalm som resten av verden til sammen. Den siste tidens stupdykk i jernmalmprisen tyder på svikt i den kinesiske etterspørselen. Dette er foruroligende ettersom det kan innevarsle en bredt basert nedgang i det kinesiske råvareforbruket, sier investeringsdirektøren.- Blir oljeprisen den neste dominoen som faller? Vi tror ikke det, og det har først og fremst sammenheng med tilbudssiden. På grunn av sanksjonene som struper iransk oljeeksport og den økende krigsfaren i Midtøsten, er det vanskelig å være negativ til oljeprisen, sier Myrseth.- På den annen side er det opplagt grenser for hvor mye konjunkturbildet i Kina kan forvitre før oljeprisen knekker. Vi anbefaler derfor å følge utviklingen i Kina-indikatorene nøye. Det vil være foruroligende om stupet i jernmalmprisen og på Shanghai-børsen fortsetter, avslutter Myrseth.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Børs