Nå er han blant de aller, aller mektigste

Skipsreder John Fredriksen har fått plass på en liste over de ti mektigste næringslivslederne i verden.

John Fredriksen - Foto: Scanpix
Børs

På listen er John Fredriksen i selskap med Facebook-gründer Mark Zuckerberg og Apple-sjef Tim Cook.Det er det internasjonale nyhetsbyrået Bloomberg som har satt sammen en liste over verdens 50 mest innflytelsesrike personer innenfor næringsliv og finans, skriver Finansavisen.I begrunnelsen for å plassere Fredriksen på listen skriver Bloomberg blant annet at Fredriksen midt i den verste shippingkrisen siden 70-tallet satser 11 milliarder dollar for «å skaffe seg enda mer makt og innflytelse over frakt av energi».Listen Bloomberg har satt sammen, er delt i fem kategorier: Industriherrer, forvaltere, politiske beslutningstakere, tenkere og bankfolk. John Fredriksen havner altså blant de ti på topp i den førstnevnte kategorien. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv