Nervøs start på New York-børsen

Investorene på Wall Street venter spent på tirsdagens økonomiske nyheter. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

Foto: Scanpix/AP
Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,10 prosent og står i 3.063,97 poeng, mens Dow Jones står i 13.072,14 poeng etter en nedgang på 0,14 prosent.Utviklingen kan du følge herAnalytiker Ida Wolden Bache i Handelsbanken forventer ingen større endring i den amerikanske innkjøpssjefsindeksen (industri-ISM). Tallet slippes klokken 16.00 norsk tid.Les også: Analytiker om krisen som sprer seg-Dagens viktigste nøkkeltall er innkjøpssjefsindeksen for amerikansk industri fra ISM. Etter å ha falt markert i juni steg ISM-indeksen svakt til 49,8 i juli. Det ventes at indeksen blir liggende om lag på dette nivået i august, et nivå som er forenelig med en årlig veksttakt i amerikansk økonomi nær 1,5 prosent, sier Wolden Bache.-De regionale aktivitetsindeksene har gitt blandede signaler, mens Beige Book fra den amerikanske sentralbanken rapporterte at lavere etterspørsel fra eksportmarkedene bidro til at industriaktiviteten falt i mange distrikter, sier analytikeren.-Den foreløpige PMI-indeksen fra Markit steg svakt til 51,9 i august. Den endelige indeksen publiseres i ettermiddag, avslutter Wolden Bache.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Børs