Nervøse investorer på Oslo Børs

En nå svakt positiv Oslo Børs vingler i åpningen torsdag. Det meste dreier seg i dag om møtet i Den europeiske sentralbanken. (Oppdateres)

Mario Draghi. Foto: AP Photo/Rodica Melvin
Børs

Oslo Børs stiger i åpningen torsdag.Etter 25 minutters handel står hovedindeksen i 435,97, opp 0,12 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 287 millioner kroner.Så langt i år har hovedindeksen steget13,26 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 23,49 prosent.ESB-møtet Mye spenning er knyttet til styremøtet i Den europeiske sentralbanken (ESB) torsdag.Ifølge NTB tyder lekkasjer til flere medier nå at Mario Draghi vil legge fram en konkret plan om oppkjøp av statsobligasjoner .Nordeas sjefsanalytiker Erik Bruce mener det er viktig at Draghi nå er mer konkret på hvordan de eventuelle kjøpene av spanske/italienske statsobligasjoner skal utformes.- Rykter eller lekkasjer i går kan gi en pekepinn om hva markedet venter; Kjøp av statsobligasjoner med løpetid opptil tre år i annenhåndsmarkedet for å få ned renten. Kjøpene skal være «ubegrenset» det vil si at ECB ikke går ut med noen sum for hvor mye de skal kjøpe, sier sjefanalytikeren.Oljeprisen Brent-oljen med levering i november omsettes torsdag morgen for 113,57 dollar fatet, opp 0,42 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,60 prosent til 95,93 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 113,45 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Oljelagertallene fra American Petroleum Institute (API) viste onsdag ifølge TDN Finans den største reduksjonen på fem uker, og lagrene ble redusert med hele 7,2 millioner fat.Torsdag morgen er fremdeles 49 prosent av oljeproduksjonen i Mexico-gulfen ute av drift som følge av orkanen Isaac, melder nyhetsbyrået.Statoil stiger 0,20 prosent til 147,80 kroner.Flere kutt for DNB DNB arrangerer torsdag kapitalmarkedsdag i London, og nedjusterer både avkastningsmål og forventet utbytte for de neste årene, og forklarer dette med lave markedsrenter, høyere skatt og krav til økt kapitaldekning.Utbyttet for perioden 2012-2014 anslås nå til mellom 25 og 50 prosent av resultatet, mens det langsiktige målet fortsatt vil holdes på 50 prosent. Selskapet har også planer om å å redusere sine ansatte med minst ti prosent frem mot 2015.I tillegg melder DNB at de selger SalusAnsvar AB til forsikringsselskapet Folksam. Prislappen er på drøyt 480 millioner svenske kroner, og gir DNB et tap i forhold til bokført verdi på 57 millioner svenske kroner.DNB-aksjen faller 0,82 prosent til 66,10 kroner.Ny trafikktall Norwegian melder torsdag morgen at de fraktet 1.724.046 passasjerer i august i år, mot 1.526.755 året før. Det tilsvarer en økning på 13 prosent.- I løpet av det siste året har over 17 millioner valgt å reise med oss. Det er inspirerende å se at et stadig bedre flytilbud gir seg utslag i så gode passasjertall, sier adm. direktør Bjørn Kjos i en kommentar.Norwegian-aksjen faller 2,59 prosent til 112,50 kroner.Starter opp igjen i Oman DNO International har nå startet opp igjen produksjonen på West Bukha-feltet i Blokk 8 i Oman. Det sender aksjen opp 0,82 prosent til 8,62 kroner.Den estimerte daglige raten er på 10.000 fat olje og 25 millioner kubikkfot gass.Feltet har hatt en nedetid på fem måneder for å lokalisere og reparere en rørledning.Ny avtale Northland Resources kontraktør Peab har signert en kontrakt med Scania Group. Avtalen omfatter kjøretøytjenester av Scania Group, og har en verdi på 1,5 milliarder kroner.Northland venter å starte sin prosuksjon av høyverdig jernkonsentrat i fjerde kvartal i år, og frakten ut til kunder skal ha oppstart i begynnelsen av 2013.Aksjen stiger 5,80 prosent til 3,82 kroner.Nytt salg for SeaBird SeaBird Exploration har nå solgt en liten del av sitt multiklientbibliotek.Salget er gjort til en annen dataleverandør i markedet, og har en verdi på 4,5 millioner dollar.Aksjen er opp 1,72 prosent til 5,90 kroner.Forlater Eitzen-styret Bjørn Sjaastad trekker seg fra styret i Eitzen Chemicals. Aksjen er foreløpig uendret på 0,07 kroner.Selskapet inngikk i begynnelsen av august en intensjonsavtale om refinansieringen av selskapets bankgjeld, og Sjaastad ønsker å fratre nå som selskapet går inn i en ny fase.Nåværende styremedlem Aage Figenschou tiltrer som styreformann.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs