Nokia stupte på lanseringen av Lumia 920

Nokia lanserer den nye Lumia 920, men investorene sender aksjen ned.

Børs

Det var visse forventninger til dagens lansering, men det kom ingen overraskelser og Lumia 920 var som ryktene allerede har fortalt.Nokia presenterer den imidlertid som den mest innovative smarttelefonen på markedet. Den skal blant annet ha den raskeste LCD-skjermen på markedet, og du skal visstnok kunne slå innen en spiker ved å bruke skjermen som hammer!Som ventet Den kommer med WP8 operativsystem og en 4,5" Pure Motion HD+ skjerm og et PureView 8 megapixel kamera - som ventet. Men det skal sies at en rekke finesseer og funksjoner bringer fotorgrafering og filming med Lumia 920 et steg videre.Noen hadde spekulert i at Lumia 920 skulle lanseres med det ha nye 41 megapixsel PureView-kameraet, men det skjedde ikke. Likevel skal Lumia 920 ta de beste bildene og video av de smarttelefonene som er på markedet, hevder selskapet.Den har en 1,5GHz Qualcomm Snapdragon S4 tokjerneprosessor, som heller ikke var noen overraskelse.Den kan - som ventet - også lades trådløst i tråd med Qi-standarder. Og den har NokiaMaps. No spurprise.Alt Nokia lanserer ser ut til å være i tråd med forventningene, og det later ikke til å ha kommet noen overraskelser med såkalt wow-faktor på lanseringen.Se presentasjonen av lanseringenAksjen raserFra midten av juli til slutten av august steg Nokia 200 prosent, til 3,39 dollar intradag i New York, men så snudde det. Aksjen begynte å falle i forkant av lanseringen.Etter hvert som dagens lanserings i New York skred frem falt aksjen på det meste over 14 prosent, til 2,41 dollar.Og verre skulle det bli. Da lanseringen var over og børsen stengte i New York hadde Nokia falt 15,9 prosent til 2,38 dollar.

Nyheter
Teknologi