Nordens heteste aksjer

Investtech forteller om de 10 beste investeringene i Norden. Denne gang er Norge kun representert med to selskaper.

Espen Grønstad. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.
Børs

Fredag 7. september er det åtte nye aksjer i Norden Topp 10. Dermed består listen fra Investtech av fire svenske, to norske, tre dansk og en finsk aksje.Les også: Warren: De satset stort og tapte alt1. Neste Oil Corporation(NES1V.HEX) - 6. sep 2012. Siste sluttkurs: 9.64 (0.04)Neste Oil Corporation ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 9.32 euro. Videre oppgang til 12.16 euro eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 9.20 euro og videre oppgang er dermed signalisert. RSI er overkjøpt. Aksjen kan likevel gjerne stige videre, og vi bør se en nedgang i RSI-kurven før dette anses å svekke aksjen. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.2. Hexagon B(HEXAB.ST) - 6. sep 2012. Siste sluttkurs: 139.3 (6.4)Hexagon B har brutt opp fra en tilnærmet horisontal trend. Dette signaliserer en fortsatt sterk utvikling, og aksjen har nå støtte ved eventuelle reaksjoner tilbake mot taket i trendkanalen. Kursen har også brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca 138 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.3. Africa Oil(AOI.ST) - 6. sep 2012. Siste sluttkurs: 64.75 (2.25)Africa Oil ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen har også brutt en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon. Etablert brudd på halslinjen ved ca 63.75 kroner vil signalisere videre oppgang til 77.99 kroner eller mer. Aksjen har støtte ved ca 50.00 kroner. RSI er overkjøpt, noe som indikerer at en kortsiktig reaksjon ned snart bør komme. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.4. Volvo B(VOLVB.ST) - 6. sep 2012. Siste sluttkurs: 87 (3.35)Volvo B ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen ga kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 80.32 kroner. Videre oppgang til 89.50 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 85.00 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 85.00 kroner ved reaksjoner tilbake. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.5. Genmab(GEN.CO) - 6. sep 2012. Siste sluttkurs: 80.5 (0.5)Genmab ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen ga kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 52.51 kroner. Videre oppgang til 107 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har støtte ved ca 63.00 kroner. Positiv volumbalanse, dvs høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt. RSI er overkjøpt, noe som indikerer at en kortsiktig reaksjon ned snart bør komme. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.6. Jyske Bank(JYSK.CO) - 6. sep 2012. Siste sluttkurs: 168.7 (1.2)Jyske Bank ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 156 kroner og motstand på 175 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Aksjen ga kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 166 kroner. Videre oppgang til 182 kroner eller mer er signalisert. Aksjen tester støtten ved ca 167 kroner. Dette bør gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 167 kroner vil utløse et salgssignal. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.7. Det Norske Oljeselskap(DETNOR.OL) - 6. sep 2012. Siste sluttkurs: 94.8 (1.75)En tilnærmet horisontal trend er brutt opp. En fortsatt sterk utvikling indikeres, og Det Norske Oljeselskap har nå støtte ved eventuelle reaksjoner ned mot trendlinjene. Kursen har steget kraftig etter kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 82.50 kroner. Objektivet ved 93.25 kroner er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca 94.00 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. RSI divergerer negativt mot kursen, noe som indikerer fare for en reaksjon ned. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.8. DNO International(DNO.OL) - 6. sep 2012. Siste sluttkurs: 8.61 (0.05)DNO International ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det støtte mot gulvet i trendkanalen. Aksjen har gitt kjøpssignal fra glidende snitt-indikatoren, og signaliserer dermed videre oppgang. Aksjen tester støtten ved ca 8.50 kroner. Dette bør gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 8.50 kroner vil utløse et salgssignal. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Dette styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.9. Chr. Hansen Holding(CHR.CO) - 6. sep 2012. Siste sluttkurs: 180 (0.4)Chr. Hansen Holding ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har også brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 174 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.10. AarhusKarlshamn(AAK.ST) - 6. sep 2012. Siste sluttkurs: 245 (-4.5)AarhusKarlshamn har brutt ned gjennom gulvet i en stigende trendkanal. Dette indikerer i første omgang svakere stigningstakt, eller innledning av en mer horisontal utvikling. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 242 kroner. Videre oppgang til 266 kroner eller mer er signalisert. Aksjen nærmer seg støtten ved ca 238 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Børs