Ny plussdag på de største Europa-børsene

Signalene fra den europeiske sentralbanken bidro til fortsatt opptur på Europa-børsene.

Bilde fra DAX i Tyskland - Foto: AP
Børs

Europeiske aksjer steg videre fredag i kjølvannet av de positive signalene fra eurosonens sentralbank (ESB) og til tross for skuffende ledighetstall fra det amerikanske arbeidsmarkedet.Torsdagens løfte fra ESB om å gjøre alt den kan for å redde eurosonen, inkludert store støttekjøp av statsobligasjoner fra gjeldsrammede land som Spania og Italia, fungerer dermed fortsatt positivt i markedet, fastslår Reuters i sin norske børskommentar.Den tyske DAX-indeksen endte opp 0,8 prosent, mens CAC 40 i Paris steg 0,3 prosent. Det betyr at Paris-børsen styrket seg noe etter at Oslo Børs stengte, men at DAX var på samme nivå.FTSE 100 i London endte opp 0,1 prosent, mens oppturen var på 0,3 prosent ved 16:30-tiden.Oslo Børs steg 0,4 prosent fredag.

Nyheter
Børs