Oljeaksjer trekker Oslo Børs ned

Oslo Børs ser svakt rødt ved lunsjtider tisdag. Oljeaksjer som Det norske og DNO trekker ned.

Foto: Øystein Schmidt
Børs

Ved lunsjtider er Oslo Børs svakt ned. Hovedindeksen faller tilbake 0,11 prosent til 438,99.Det er hittil omsatt aksjer og verdipapirer for 648 millioner kroner.Asia-børsene så rødt fra morgen av tirsdag, og stemningen er relativt flat på Oslo Børs.Oljeprisen Nå omsettes et fat Brent-olje med oktober-levering for 116,30 dollar, opp 0,45 prosent. Mens WTI-olje omsettes for 97,13 dollar, ned 0,01 prosent.Statoil, som tidligere tirsdag var svakt ned, er nå uendret på 149,60 kroner.Videre faller Det norske oljeselskap tilbake 0,43 prosent til 92,70 kroner, mens DNO er ned 0,46 prosent til 8,54 kroner.Hydro gjør endringer Tirsdag meldte den tyske avisen Neuss-Grevenbroicher Zeitung at Norsk Hydro har droppet sine planer om å stenge ned produksjonen ved sitt anlegg i Neuss i Tyskland.Nå melder selskapet at de gjør endringer i metallkilden for sine tyske valseverk, og planlegger en opptrapping av primærmetallproduksjonen i Neuss i første halvår 2013.Hydro stiger 0,36 prosent.DNB faller tilbake Bankaksjen DNB Faller tilbake 0,52 prosent tirsdag på tilsynelatende få nyheter. Fokuset rundt aksjen er nå rettet mot bankens kapitalmarkedsdag torsdag.Mens Storebrand stiger 0,84 prosent, faller Gjensidige tilbake 0,93 prosent.Ser lakseaksje opp 24 prosent Nordea Markets oppgraderer sin anbefaling på Marine Harvest fra hold til kjøp. Ifølge TDN Finans heves kursmålet fra 4,60 kroner til 5,90 kroner.Marine Harvest stiger 1,45 prosent.Dobler i REC REC meldte i dag at det utstedes 250 millioner nye aksjer i selskapet i forbindelse med den påfølgende emisjonen.En rekke primærinnsidere er tildelt aksjer, deriblant Stein Erik Hagens nære medarbeider Peter Ruzicka. Se hele oversikten her.REC faller 1,11 prosent.Ny løsning for RXT Reservoir Exploration Technology har nå engasjert finansielle rådgivere for å finne en løsning på selskapets finansielle situasjon, opplyses det i en melding.ABG Sundal Collier og Pareto Securities er blitt tildelt oppdraget. Disse skal foreta en gjennomgang av de strategiske alternativene som er tilgjengelige for selskapet.Aksjen er foreløpig uendret.Annet Videre har BW-offshore-direktører kjøpt aksjer tirsdag. BWO stiger 3,13 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs