Oljefondet har tapt 300 mill. på Facebook

Det norske oljefondet har tapt nærmere 300 millioner kroner på Facebook. Nå går det mot søksmål

Facebook-sjef og gründer Mark Zuckerberg - Foto: AP
Børs

Det norske oljefondet har ifølge DN tapt over 50 millioner dollar (290 millioner kroner) på Facebook, gitt at eierandelen er den samme som ved utgangen av andre kvartal. Da eide fondet drøye 0,1 prosent av aksjene i selskapet.Oljefondet går nå til søksmål mot Facebook. Det som irriterer flere investorer er at grunnleggeren Mark Zuckerberg sitter på 57 prosent av stemmerettighetene, men bare 28 prosent av aksjene i Facebook.- Vi kommenterer som regel ikke enkeltinvesteringer, men vi mener generelt at det er uheldig at selskaper har ordninger som forskjellsbehandler aksjonærer. Vi ønsker at hver aksje skal telle like mye, sier talskvinne Bunny Nooryani i Norges Bank Investment Management.Tre amerikanske pensjonsfond har allerede gått til søksmål mot Facebook og tilretteleggerne som følge av det de mener er villedning av markedet i forbindelse med børsnoteringen i mai.Tirsdag kveld nådde Facebook ny all time low; 17,55 dollar. Sluttnoteringen ble 17,729 dollar, ned 1,8 prosent.Onsdag er verdien på det norske oljefondet 3.643 milliarder kroner.Les også Oljefondet har tjent 10 milliarder på Apple Les også Apple blant oljefondets 3 største aksjeposter Les også Samsung rammer Skagen og oljefondet

Nyheter
Børs