Oppgraderer til "Strong Buy"

- Kostnadslederen er i "pole position", skriver meglerhuset Nordea Markets.

Foto: Finansavisen
Børs

- Vi ventet at det ville bli en overforsyning i 2012, og hittil har den vært verre enn ventet. Samtidig har prisene faktisk vært over forventing, drevet av sterk etterspørsel i nøkkelmarkeder, skriver Nordea Markets i en fersk lakseanalyse tirsdag.For 2013 venter meglerhuset at den globale forsyningen av laks vil falle fra 19 til 2 prosent.- Basert på dette øker vi vår estimerte laksepris for 2013 fra 30 til 32 kroner. Gitt slakt i størrelsesorden 45.000-50.000 tonn, vil det gi få en betydelig innvirkning på Bakkafrosts inntjening.- Vi øker dermed kursmål fra 65 til 80 kroner, og oppgraderer vår anbefaling fra en kjøpsanbefalining til en sterk kjøpsanbefaling, skriver Nordea Markets.Bakkafrost stiger 5,43 prosent til 48,50 kroner på Oslo Børs.

Nyheter
Børs