Oslo Børs stiger videre

Oslo Børs fortsetter opp etter torsdagens børsfest. (Oppdatert kl. 09.20)

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oppturen fortsetter på Oslo Børs fredag morgen.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 445,36, opp 0,53 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 345 millioner kroner.Torsdag steg børsen hele 1,7 prosent, og satt med det soleklar ny årsbeste og den høyeste noteringen siden 2. mai i fjor.Så langt i år er Oslo Børs opp 15,69 prosent, mens den de siste tolv månedene har steget 26,91 prosent.Draghi og ESB Børsene i USA steg solid torsdag kveld og det var rally i Asia i morges. Bakgrunnen var ESB-sjef Mario Draghis pressekonferanse i i kjølvannet av torsdagens rentemøte . Han varslet som ventet obligasjonskjøp.Planen går ut på å kjøpe statsobligasjoner med opptil tre års løpetid i annenhåndsmarkedene. På den måten skal lånekostnadene til de kriserammede landene Spania og Italia presses ned, men det følger vilkår med planen.Det settes ingen kvantiative grenser for kjøpene.Oljeprisen Brent-oljen med levering i oktober stiger fredag morgen 0,07 prosent til 113,58 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 95,41 dollar fatet, ned 0,13 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 114,58 dollar ved børsslutt torsdag.Prisen steg så videre torsdag kveld etter at tall fra amerikanske Energy Information Administration (EIA) viste at oljelagrene krympet langt mer enn ventet i uken som gikk, samt lettelsene fra ESB.Fredag morgen spekulerer investorer ifølge TDN Finans derimot i at prisene har steget for mye.- Oljen har nå kommet til et punkt hvor prisene høyst sannsynlig har funnet et fornuftig leie. Det er ikke sannsynlig at vi i løpet av de kommende månedene vil oppleve en situasjon med noen betydelig vekst i etterspørselen etter olje, sier sjefanalytiker i CMC Markets, Ric Spooner, til Bloomberg News, ifølge nyhetsbyrået.Statoil stiger 0,07 prosent til 150,10 kroner.Nytt fra Det norske Det norske oljeselskap har nå fått indikasjoner på tilstedeværelse av hydrokarboner i Salina prospektet.Boreoperasjonene i reservoarseksjonen er i en tidlig fase og endelige resultater foreligger derfor ikke ennå.Aksjen er opp 1,05 prosent til 95,08.Mer Kværner-jobb Kværner er tildelt nytt Edvard Grieg-oppdrag etter at Lundin har erklært en opsjon i kontrakten som ble inngått i mai i år, opplyses det i en melding.Avtalen omfatter offshore påkobling og ferdigstillelsesassistanse, og har en verdi på 525 millioner kroner.Aksjen stiger 1,03 prosent til 14,70 kroner.Flere kutt for DNB DNB arrangerte torsdag kapitalmarkedsdag i London, og nedjusterte både avkastningsmål og forventet utbytte for de neste årene, og forklarte dette med lave markedsrenter, høyere skatt og krav til økt kapitaldekning.En rekke meglerhus uttalte torsdag at DNB Ikke kom med noen store overraskelser, og aksjen steg 3,5 prosent.Fredag fortsetter oppgangen, og aksjen stiger nå 1,52 prosent til 70,00 kroner og er dagens hittil mest omsatte.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs