Positiv ukestart på Europa-børsene

Uken startet i pluss på de største børsene i Europa.

Foto: AP
Børs

Mandag kunne vi glede oss over oppgang på de viktigste børsene i Europa.I Tyskland la DAX-indeksen på seg 0,63 prosent, den franske CAC 40-indeksen klatret 1,19 prosent mens FTSE 100-indeksen i London kunne vise til en oppgang på 0,82 prosent.EU skal holde et ekstra toppmøte 22. og 23. november for å forsøke å skape enighet om unionens budsjett for perioden 2014-2020.PMI De europeiske innkjøpssjefenes forventningsindeks (Purchasing Management Index) for industrien endte på 45,1 i august, viser endelige tall.Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet en indeks på 45,3.En indeks over 50 viser tiltagende aktivitetsnivå.Trøbbel i Spania Den gjeldstyngede regionen Andalucía i Spania akter å be regjeringen i Madrid om 1 milliard euro i akutt krisehjelp.Spanias mest folkerike region kunngjorde mandag at den vil be sentralregjeringen om det den kaller et forskudd for å skaffe betalingsevne.Andalucía sliter med høy gjeld og en arbeidsledighet på hele 33,9 prosent.Regjeringen i Madrid har varslet at den i løpet av kommende uker skal opprette et fond verdt 18 milliarder euro, eller ca. 133 milliarder kroner, for å hjelpe kriserammede regioner.Kina Kinesisk PMI (Purchasing Managment Index) falt til 49,2 i august.Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet en indeks på 50,0.Juli-tallene viste en indeks på 50,1.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik gikk det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyser

Nyheter
Børs