Positiv ukestart på Oslo Børs

Uken starter med oppgang på Oslo Børs. Positive meldinger sender flere aksjer opp på vinnerlisten.

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Det har vært en positiv ukestart på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 437,65 poeng, opp 0,56 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 600 millioner kroner.Ikke imponert over meglerstandenØystein Stray Spetalen mener det er best å ikke ta telefonen når aksjemeglere ringer. I et intervju med Finansavisen hevder han at de har kostet ham flere hundre millioner kroner i året.- Hadde jeg satt ned forbud mot å motta manipulerte analyser fra meglerfirmaer, kastet ut skjermer med aksjekurser og reist bort til Jondal i Hardanger og kost meg med fjord og fjell uten telefon, hadde jeg økt inntjeningen med flere hundre millioner i året, sier Spetalen til Finansavisen.Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i oktober, omsettes for 114,73 dollar, opp 0,14 prosent.Ifølge Bloomberg er om lag 72 prosent av produksjonen i Mexico-gulfen er fortsatt nedstengt i forbindelse med orkanen Isaac, sammenlignet med opptil 95 prosent i forrige uke.Statoil stiger 0,27 prosent.Ben Bernankes tale Fredag ettermiddag holdt FED-sjef Ben Bernanke sin tale ved Jackson Hole, hvor han verken lovet eller utelukket noen ting.Bernanke forsvarte den foregående medisineringen, med kvantitative lettelser, sa at den har virket og at den fremdeles virker. Og han utelukket ikke nye tilsvarende tiltak.Han lovet det ikke, men investorene tolket ordlyden og uttalelsene slik at det kommer om det blir ansett som nødvendig.Höegh LNG Höegh LNG har inngått en storavtale med Colbun SA og AES Gener SA.Avtalen omfatter levering av en flytende terminal for LNG-import (FSRU) i Chile. Kontrakten har en varighet på ti år, pluss en opsjon på ytterligere fem år.Höeg venter ifølge meldingen i snitt en årlig EBITDA fra avtalen på rundt 41 millioner dollar.Aksjen stiger 4,87 prosent.DOF DOF har nå gjennomført en plassering av et nytt usikret obligasjonslån på 700 millioner kroner.Nettoprovenyet vil bli brukt til å refinansiere eksisterende obligasjonsgjeld, samt finansiering av selskapets generelle virksomhet.Aksjen klatrer 3,72 prosent.Deep Sea Supply Deep Sea Supplys melder mandag at deres AHTS-flåte hadde en gjennomsnittlig bruttoinntekt på rundt 16.100 dollar per skip per dag i august. Det er oppfra 15.500 dollar per dag i juli.Selskapets PSV-flåte hadde en bruttoinntekt på rundt 19.600 dollar per skip per dag, mot 18.900 dollar per skip per dag måneden før.Aksjen stiger 2,98 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs