Ryddegutten skjulte egne svin på skogen

Børsgiganten hyret ny styreleder for å rydde opp. Nå viser det seg at han selv kan ha gamle svin på skogen.

Yara Internationals logo - Foto: Scanpix
Børs

I mai i år ble tidligere konserndirektør i aluminiumsselskapet Alcoa, Bernt Reitan, valgt som ny styreleder i Yara International.En av de viktigste oppgavene Reitan tok fatt i etter at han hadde blitt valgt var å rydde opp i korrupsjonsanklagene som har kommet mot gjødselgiganten.Nå viser det seg at Reitans gamle arbeidsgiver, Alcoa, også er under etterforskning for mulig korrupsjon, et faktum Reitan ikke så det nødvendig å opplyse Yara om, skriver dn.- Nei, valgkomiteen kjente ikke til denne saken, men vi står fast ved at vi gjorde en grundig vurdering, sier Eva Lystad, leder av valgkomiteen i Yara i en kommentar.Det er valgkomiteen som finner frem til egnede kandidater og innstiller til generalforsamling.Reitan sier via en uttalelse fra Yara sentralt at han ikke har vært involvert i noe uregelmessig i Alcoa eller fått tilbud om smøring der.Aluminiumsselskapet skal ha bestukket London-megler Victor Dahdaleh for så å ha mottatt overpris på sine varer fra selskapet Aluminium Bahrain - også kalt Alba.

Nyheter
Børs