Skagen øker ytterligere i REC

Skagen-fond har kjøpt seg ytterligere opp i REC.

F. v. Kristian Falnes, Geir Tjetland og Kristoffer Stensrud. Foto: Finansavisen.
Børs

Ferske aksjonærlister mandag viser at Skagen Kon-Tiki har økt beholdningen med REC-aksjer i løpet av den siste uken. Skagen-fondet har økt med 4.269.009 aksjer til 19.103.618 aksjer, noe som tilsvarer 1,02 prosent av selskapet. Skagen-fondet avanserer dermed fra 17. til 12 største aksjonær.- Håpet til solkraft var veldig stort bare for få år siden. Problemet er at tilbudet av råvarer og komponenter økte mye mer enn etterspørselen etter produkter. Prisene falt kraftig og likeså gjorde aksjekursene. Nå er solkraftssystemer priset til økonomisk lønnsomme nivåer for mange husholdninger og vi ser REC, den produsenten med lavest kostnad for polysilikon, som godt posisjonert for bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel, het det i en Skagen-rapport for noen uker siden.Ingen i den kjente REC-trioen Jens Ulltveit-Moe, Stein Erik Haugen eller Jan Haudemann-Andersen - som er henholdsvis 2., 3. og 7. størst i selskapet, handlet solaksjer i forrige uke.Verdipapirfondet DNB Nordic Techno har økt beholdningen med 1.139.697 aksjer til 61.869.373 aksjer, mens DNB Global Selekt har økt med 4.418.993 aksjer til 14.685.741 aksjer.

Nyheter
Børs