Skifersmell for Statoil

Skiferboom i USA fører til nedgradering av oljegiganten.

Statoil - Foto: Scanpix
Børs

DNB Markets-analytiker Espen Hennie har nedgradert Statoil-aksjen fra kjøp til hold i siste sektorrapport, og har Bridge Energy og Det norske oljeselskap øverst på kjøpslisten blant oljeselskapene, skriver Finansavisen.- I flere år har vi argumentert for høyere oljepris på grunn av svak produksjonsvekst utenfor Opec. Kombinasjonen av lavere forventet etterspørselsvekst og en sterkere tilbudsside, primært drevet av vekst i skiferoljevolumene i Nord-Amerika, har nå endret dette bildet radikalt, sier Hennie til avisen.Analytikeren, sammen med Torbjørn Kjus og Marius øverland Foss, mener USAs nettoimport av råolje kommer til å falle med 4-5 millioner fat pr dag innen 2020.- Lavere import i USA vil også bety mer og billigere olje til Europa og Asia, og slik vil den amerikanske skiferrevolusjonen bli global, sier Hennie.

Nyheter
Børs