Strateg spår kollaps og fritt fall på børsen

Han har blitt en ekspert i å male fanden på veggen. Nå gjør strategen det igjen.

Foto: Scanpix
Børs

Société Générale-strategen Albert Edwards tror et kraftig børsfall i USA er nært forestående.Det som spesielt tyder på dette er fallet i ordreinngangen etter kapitalvarer i USA, mener Edwards ifølge Finansavisen.Riktignok steg den samlede ordreinngangen med over 4 prosent i juli, både på måneds- og årsbasis. Men «ordrekjernen» - kapitalvareordrer minus den volatile komponenten for flybestillinger - sank 4 prosent i juli fra juni og 6,2 prosent det siste året.I fire av de fem siste månedene har dette målet falt kraftig.- Hvis, som jeg tror, dette er ytterligere bevis på at USA-økonomien allerede er i resesjon, vil det ikke ta lang tid før det amerikanske aksjemarkeder reagerer. Uavhengig av utsikter for QE3 vil ikke markedet motstå disse resesjonsaktige dataene lenge. S&P vil ledes hånd-i-hånd av den økonomiske syklusen over et stup og inn i et fritt fall, skriver strategen i en oppdatering.Edwards venter at den den tredje kraftige nedturen i aksjemarkedet siden 2000 står for tur, med et fall i S&P 500-indeksen fra 1.400 poeng ned mot 600 poeng.Under bunnene i 2002 og 2009 var indeksen nede i henholdsvis 777 og 674 poeng som laveste sluttkurser.

Nyheter
Børs