Svak oppgang i New York

De amerikanske børsene steg fredag videre etter torsdagens Draghi-fest. Skuffende jobb-tall bremset likevel oppgangen.

AP Photo
Børs

Børsene i USA endte svakt opp fredag.Dow Jones steg med 0,11 prosent til 13.306,64, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen fikk den største oppgangen med 0,61 prosent til 3.136,42. Den bredere S&P 500 endte opp 0,40 prosent til 1.437,92.De amerikanske børsene fortsatte dermed oppgangen fra torsdag, da ESB-sjef Mario Draghi varslet om obligasjonskjøp for å dempe eurokrisen.Jobb-tall Skuffende jobbtall var det som i hovedsak bremset oppgangen fredag.Den viktige månedlige arbeidsmarkedsrapporten i USA (Non-farm payrolls) viste at det kun ble skapt 96.000 jobber utenfor jordbrukssektoren i USA i august.Økonomer ventet ifølge vår egen makrokalende r at 130.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i august.Ledighetsraten var på 8,1 prosent, mot ventet 8,3 prosent.I tillegg ble juni- og juli-tallene blir nedjustert. Juni-tallet ble nedjustert fra 64.000 til 45.000, mens juli-tallet ble revidert fra 163.000 til 141.000.- Det er ikke godt nok. Vi vet at det ikke er godt nok. Vi er nødt til å skape nye jobber raskere, sa USAs president i sin første kommentar til de nedslående tallene, da han fredag møtte velgere i Portsmouth i New Hampshire, ifølge NTB.Intel Intel har i dag fortalt markedet at omsetningen i tredje kvartal vil ende på 13,2 milliarder dollar, pluss/minus 300 millioner dollar.Tidligere har Intel guidet en omsetning på 13,8-14,8 milliarder dollar i perioden.Samtidig senkes bruttomarginen i tredje kvartal fra 63 prosent til 62 prosent. Intel skylder på utfordrende makroøkonomiske forhold.Aksjen falt 3,61 prosent til 24,19 dollar.Følg HegnarOnline på Facebook her!Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs