Sveaas får svi for bankenes lånestopp

Christen Sveaas' Kistefos bruker for første gang obligasjonsmarkedet som finansieringskilde. Det må de betale for.

Christen Sveaas. Foto: Finansavisen
Børs

Bankenes utlånskutt fører til at Christen Sveaas' investeringsselskap Kistfos for første gang tar opp et obligasjonslån til skyhøy rente, skriver Dagens Næringsliv.Selskapet utstedte i sommer et treårig obligasjonslån, som i første omgang er på 350 millioner kroner. Renten er på tre måneders Nibor, pluss en margin på 9,50 prosentpoeng, og i dag betaler selskapet en rente på hele 11,80 prosent.I en e-post til DN forklarer Sveaas at flere av selskapets langsiktige investeringer har fått redusert sine kassekreditterpå grunn av det vanskelige bankmarkedet. Det har gitt kapitalbehov, blant annet for det svenske børsnoterte Rederi AB Transatlantic, hvor Kistfos er på eiersiden."Vi er førstegangsutsteder i obligasjonsmarkedet, og har sikkert betalt noe for det, men vi synes det er attraktivt at vi har et fungerende obligasjonsmarked, som gir oss ytterligere en finansieringskilde. Vi er enige om at det er dyrt, men vi er i hvert fall nå etablert i dette markedet, og vi er trygge på at denne finansieringen vil gi en positiv verdiskapning over tid", skriver Sveaas til avisen.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv