Tjente 14,4 milliarder kroner på én dag

Torsdagens børsfest fikk store utslag på formuen til Spanias rikeste mann.

Amancio Ortega. Foto: AP
Børs

2012 har vært en eneste lang opptur for Amancio Ortega, en av verdens rikeste menn.Den spanske milliardæren, som blant annet eier 59 prosent av Inditex, verdens største klesdetaljist og kleskjeden Zara, har sett formuen vokse hele 41,8 prosent hittil i år.Når han allerede er milliardær blir det fort mye penger av slike prosenter.Gårsdagens beroligende nyheter fra sentralbanksjef Mario Draghi sendte børsen i Spania opp nesten fem prosent.I løpet av torsdagen økte formuen til Amancio Ortega, ifølge Bloomberg, med utrolige 14,4 milliarder kroner.Det betyr at Spanias rikeste mann nå er verdt 292 milliarder kroner - basert på dagens dollarkurs. Med det er han også verdens 3. rikeste, bare slått av Bill Gates og Carlos Slim.Her finner du Kapitals liste over Norges 400 rikesteOversikten over verdens rikesteFølg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Børs