Trygve Hegnar: Det er bare å gi opp

Norske eksportører, herunder reiselivsbransjen, som selger varer og tjenester i kroner, sliter stadig mer.

Trygve Hegnar - Foto: Finansavisen
Børs

Politikere og næringslivsorganisasjoner ønsker å bevare den eksportrettede fastlandsindustrien samtidig som olje- og gassindustrien vokser. I dagens utgave av Finansavisen skriver ansvarlig redaktør Trygve Hegnar at den kampen blir vanskelig å vinne.-Olje- og gassindustrien har lønnsevnen og viljen til å ta det som er av kapasitet langs kysten. De fleste andre kan bare kaste kortene. Jo før jo heller. Tenker vi oss at kronekursen faller ned mot 7,20 mot euroen (ny rekord) og kanskje under syv kroner, er det bare å grave seg ned, skriver Hegnar.-Setter vi opp renten i Norge, som en del samfunnsøkonomer ønsker, kan kronekursen gå enda sterkere, og hvor ender vi da? Vi starter med pakkingen, avslutter Hegnar.Les hele lederen med tittelen "Det er bare å gi opp" i torsdagens utgave av Finansavisen.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Næringsliv