USA-tall svakere enn ventet

Den amerikanske ISM-indeksen for industrien kom inn under forventet i august.

Børsen i New York ved Wall Street - Foto: Øystein Schmidt
Børs

Før dagens ISM-nøkkeltall lå børsene i New York helt flatt, men etter at tallene ble offentliggjort smalt Dow Jones ned 0,7 prosent og Nasdaq ned 0,6 prosent.De amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks, ISM-indeksen for industrien, kom inn på 49,6 i august mot 49,8 i juli, viser fersk statistikk tirsdag.Det var på forhånd ventet at indeksen skulle stige til 50.Dette er den tredje måneden på rad med fall for ISM-indeksen.Sysselsettingselementet falt fra 52 til 51,6 og det for 35. måned på rad! Det var også det laveste siden november 2009.Nesten det verste var imidlertid fallet i produksjon, fra 51,3 til 47,2. Det var første gang med fall siden mai 2009!I tillegg var det nedgang for nye ordre, fra 48 til 47,1.Les hele ISM-rapporten herSvake PMI-tall Markit U.S. Manufacturing Purchasing Managers' Index kom inn litt bedre og økte fra 51,4 i juli til 51,5 i august. Det var også oppgang for nye ordre, fra 51 til 51,9.Også her falt sysselsettingselementet tilbake, fra 52,7 til 52,4.Les hele PMI-rapporten herFall i EuropaDe svake tallene ga også utslag på Oslo Børs. Fra å ha vært ned rundt 0,4 prosent før tallene kom, smalt den ned til et fall for dagen på over 1,3 prosent.Børsene i Europa snudde også mer ned og DAX-indeksen i Frankfurt er ned 1,2 prosent mens CAC 40 i Paris er ned 1,25 prosent knappe to timer før stengetid.FTSE 100 i London faller 1,55 prosent.

Nyheter
Næringsliv