Vente og se sendte børsene sidelengs og ned

Investorene i New York bestemte seg for å vente på det som kommer torsdag og fredag. Da gikk det som det måtte gå.

Trader ved Wall Street - Foto: Scanpix
Børs

Det var vente og se på børsene i New York onsdag. Vente å se hva sentralbanken sier og beslutter torsdag og hva arbeidsmarkedsrapporten i USA viser fredag.Og blir tallene dårlig på fredags kan det blit godt mottatt, fordi det vil øke sannsynligheten for at den amerikanske sentralbanken må trå til igjen.Det har vanligvis gitt rally på børsene og derfor er det heller ikke noen som vil ut av aksjemarkedet nå.Dow Jones steg marginale 0,09 prosent til 13.047,48 mens S&P 500 falt 0,11 prosent til 1.403,44 og Nasdaq falt 0,19 prosent tiil 3.069,27.For hver aksje som steg var det litt mer enn en aksje som falt både på NYSE og på Nasdag.Dagens store happening i New York var Nokias lansering av en ny smarttelefon. Hovedtrekkene var kjent på forhånd og det kom ingen store overraskelser.Og mangelen på wow-faktor bidro til at Nokia falt 15,9 prosent på børsen i New York og sluttet på 2,38 dollar. Det var ned 15,9 prosent fra tirsdag og da har aksjen falt 30 prosent siden 27. august.Facebook snudde opp fra tirsdagens all-time low etter at Marc Zuckerberg lovet at han skal vente mist et år før han selger flere aksjer. To styremedlemmer sa også at de ikke har planer om å selge, med mindre det blir nødvendig for å betale skatt.Det løftet Facebook 4,8 prosent til 18,58 dollar.Apple falt 0,7 prosent til 670,23 dollar, trolig som en effekt av den mottagelsen Nokia fikk etter en lansering som var helt i tråd med forventningene.Google endte ned marginale 0,05 prosent mens Microsoft, som har utviklet operativsystemet for de nye smarttelefonene, endte opp marginale 0,02 prosent.Oracle steg 1,58 prosent mens Intel falt 0,1 prosent og Cisco falt 0,5 prosent.Det var avventende på NYSE også, men det var litt bedre stemning og IBM steg 0,26 prosent.Cocal Cola steg 0,62 prosent mens Goldman Sachs steg hele 3,32 prosent og Disney steg 2,28 prosent.Office Depot ble dagens vinner, med en oppgang på 19,25 prosent, etter at selskapet ikke gjorde noe med guidingen for året på en investorkonferanse, mens RadioSchack steg 7,71 prosent og US Airways steg 7,37.Aurico Gold ble dagens taper med et fall på 20,74 prosent etter at selskapet meldte at det kom til å bli mindre produksjon de kommende 6 - 9 måndene.Oljeprisen i USA steg en halv dollar til 95,95 dollar mens gullprisen steg 1,3 dollar til 1.695,3 dollar.Dollaren svekket seg til 1,2604 mot euro og 10-års renten steg et par ticks til 1,6 prosent.

Nyheter
Børs