Apple falt 1,2 prosent til 609,54 dollar etter å ha lagt frem litt dårligeretorsdag.Selskapet opplyste imidlertid at det utbetaler et utbytte på 2,65 dollar pr aksje, det samme som de fikk i sommer, og aksjonærene får dermed enda et lite plaster på såret etter å ha sett aksjen falle 13,2 prosent fra toppen på 702,1 dollar for en måneden siden.Det betyr at de som er registrerte aksjonærer 12. november får utbetalt tilsammen 2,5 milliarder dollar, tilsvarende 14,5 milliarder kroner, i utbytte for 4. kvartal den 15. november.Det er en ny trend fra Apple og det er andre kvartal på rad at selskapet utbetaler et utbytte. Tilsammen har aksjonærene da fått 5,3 dollar pr aksje i utbytte i år, tilsvarende nesten 30 milliarder kroner.Les også Til sammenlingning kan det nevnes at aksjonærene i Statoil tilsammen fikk et utbytte på drøyt 20 milliarder kroner for hele 2011.Det blir likevel småtteri når kontantstrømmen fra driften i Apple i kvartalet var på over 50 milliarder dollar (290 milliarder kroner) og bare bankbeholdningen ved utløpet av kvartalet var på 10,75 milliarder dollar, tilsvarende 62 milliarder kroner.Selskapet satt med eiendeler for 176 milliarder dollar ved utløpet av kvartalet, tilsvarende mer enn 1.000 milliarder kroner. Av dette var 40 milliarder dollar kontanter eller tilsvarende noe som tilsvarer 231 milliarder kroner.