Etter rykter i skandinaviske medier kunngjorde ledelsen i SAS formiddag at de vil rapportere et resultat før skatt på 568 millioner svenske kroner i tredje kvartal.Selskapet vil i tillegg selge virksomheter utenfor kjernevirksomheten for om lag tre milliarder svenske kroner for å redusere selskapets avhengighet av tredjeparts finansiering.
Nyheten bidro til å sende SAS-aksjen opp 22 prosent tidligere i dag.-Jeg anser ikke dagens nyhet til å tilsi 22 prosent høyere verdi på EK. Det kan være shortdekning. Jeg anbefaler langsiktige investorer å være forsiktige gitt de finansielle utfordringene selskapet står ovenfor, sier Kenneth Sivertsen, analytiker i Arctic Securities, til HegnarOnline.-Widerøe, Groundhandling og Eurobonus er neppe definert som kjernevirksomhet og inngår dermed i eiendeler som muligens kan selges. Hvis de i tilfelle selges, så vil pensjonsforpliktelsen og gjeld sannsynligvis følge med, understreker Sivertsen.-Poenget er at til tross for enda et nytt kostnadsprogram, så vil enhetskostnaden sett i forhold til Norwegian være høy. Dermed vil de være avhengig av å få opp prisene fremover, avslutter Sivertsen.I skrivende stund omsettes aksjen for 5,75 kroner, opp 12,52 prosent.