Analytiker Per Haagensen i Fondsfinans sier til Finansavisen mandag at han anbefaler kjøp av Orkla, Norsk Hydro, Kongsberg Gruppen og Norwegian.Samtidig smeller han til med en kanskje noe overraskende salgs-anbefaling på Yara International.- USA vil gå fra å være verdens nest største importør av Urea, til å være en liten importør, eller til og med kanskje en liten eksportør. Det vil i så fall forkludre markedsbalansen og senke ureaprisene ned til marginalkost, sier Haagensen.Den pågående skifergassrevolusjonen og tilhørende billig energi, har resultert i en rekke investeringer i kunstgjødselfabrikker i Nord-Amerika. Dette skaper problemer for Yara på lang sikt, mener analytikeren.I tillegg seiler Kina opp som en stadig sterkere aktør inne gjødselbransjen globalt.- Det er ikke usannsynlig at Kina vil lette eksportbetingelsene ytterligere til neste år, og dermed svekke prisene ytterligere. Det skal bli vanskelig for Yara å holde på dagens inntjening fremover, sier Haagensen.Les hele intervjuet med analytikeren i mandagens utgave av Finansavisen.