Børsen: Yara ned, Songa og Northland opp

Yara dundret ned etter å ha lagt frem tall, mens Songa Offshore og Northland Resourses var lyspunkter.

Foto fra selskapets nettsider
Børs

25 årsdagen for "Black Monday" ble markert med et lite fall på Oslo Børs fredag. Hovedindeksen endte ned 0,5 prosent til 448,56. Det var spesielt i løpet av de siste minuttene det gikk utforbakke. Det betyr at ukeavkastningen ble på beskjedne 0,1 prosent.Flere selskaper utmerkert seg imidlertid etter å ha kommet med negative og positive nyheter.Det ble omsatt verdipapirer for tre milliarder kroner.Så langt i år er hovedindeksen opp 16,5 prosent, mens den har steget 21,3prosent de siste 12 månedene.Utviklingen skjedde i kjølvannet av nedtur på Wall Street torsdag , og fall for de fleste Asia-børsene tidligere i dag.Oljeprisen stiger Brent desember-olje stiger 0,4 prosent til 112,88 dollar, mens WTI-oljen stiger én prosent til 92,99 dollar fatet. Prisen på den amerikanske oljen har dermed styrket seg med nesten én dollar siden lunsjtider.Tilbudsbekymringene avtar på uttalelser fra operatør Nexen om at Storbritannias største oljefelt, North Sea Buzzard, vil gjenoppta produksjonen 21. oktober.- Vi har nok tilbud. Uten noen geopolitiske eller økonomiske sjokk, vil markedet trolig true seg nedover denne måneden, sier råvarestrateg Jeremy Friesen hos Societe Generale i Hong Kong til Reuters, og legger til at Brent-oljen trolig vil handles mellom 110 og 115 dollar dette kvartalet.Statoil endte ned 0,6 prosent til 146kroner.Atea stupte Ateas diskusjoner med et private equity-fond om et mulig oppkjøp ble avsluttet torsdag kveld. Dermed falt aksjen åtte prosent til 61,50 kroner.Ledelsen i Atea sier det ikke er aktuelt å ta opp igjen de strandede forhandlingene rundt salg av selskapet til en investorgruppe.- Vi tar en pause, det skal vi, det er en lang prosess, og det er mange mennesker som har jobbet hardt. Vi har en veldig fin eierkrets, med blant annet Bill Gates Foundation med én prosent, og nå kjører vi videre. Det blir "business as usual", sier Ateas konsernsjef Claus Hougesen til Reuters.Yara falt på tall Yara åpnet opp på kvartalstallene, men endte ned 2,4 prosent til 284,20 kroner i tung handel; 555 millioner kroner.Resultatet før skatt ble 3.280 millioner kroner, sammenlignet med 4.161 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 3.134 millioner kroner.Driftsresultatet (EBIT) ble 3.269 millioner kroner, mot 4.799 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 3.258 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 20.789 millioner kroner, sammenlignet med 21.181 millioner kroner i 2. kvartal 2011. Analytikernes forventninger lå her på 21.371 millioner kroner.Yara-sjefen tror sterke priser og stramme utsikter i kornmarkedet vil øke gjødseletterspørselen fremover.Seadrill opp før USA-notering Seadrill steg 1,3 prosent til 236,20 kroner. Selskapet har priset datteren Seadrill Partners til 22 dollar per aksje i børsintroduksjonen på NYSE fredag, helt i toppen av indikert intervall.Kongsberg Automative stiger på tall Kongsberg Automotive, som la frem sine tall for 3. kvartal torsdag kveld, endte opp 2,7 prosent til 1,50 kroner.Northland-hopp Northland Resources steg 6,7 prosent til 4,80 kroner, dagen etter at selskapet kom i gang med Kaunisvaara-prosjektet.Rødt igjen i RECEtter en dag med oppgang, var REC tilbake på tapersporet fredag. Aksjen falt 1,9 prosent til 1,23 kroner.Høy Tomra-omsetning Tomra la frem kvartalstall svakere enn ventet, og ble straffet med et kursfall på 2,4 prosent til 45,40 kroner. Omsetningen var på 85 millioner kroner.Børstaper Songa endelig i pluss Songa Offshore har stupt 24 prosent i løpet av den siste uken. Fredag steg imidleritid riggaksjen 4,8 prosent til 8.70 kroner. Det er registrert 3.600 handler. Hittil i 2012 har Songa rast 52 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs