Asiatiske børser faller fredag, etter en rekke svake kvartalstall.Musikkinstrumentprodusenten Yamaha faller for eksempel over 7 prosent, mens Fanuc, som lager industriroboter til kinesiske fabrikker, er ned over 2 prosent. China Unicom, landets nest største mobilselskap, straffes også med et kursfall over 7 prosent.Samsung leverte inntjening bedre enn ventet, men trekker likevel ned rundt 2 prosent på Seoul-børsen.Ser vi på indeksene, faller Nikkei og den bredere Topix-indeksen begge 1,1 prosent i Tokyo. Hang Seng trekker ned 0,8 prosent i Hong Kong.I Kina faller Shanghai Composite-indeksen 1,7 prosent, mens large cap-indeksen CSI 300 går tilbake 2,0 prosent.Ellers merker vi oss at Kospi 200-indeksen er ned 1,6 prosent på Seoul-børsen, mens Taiwan- og Sydney-børsen er ned hhv. 1,35 og 0,6 prosent.Straits Times i Singapore er et av få lyspunkter, og stiger 0,4 prosent.- Vi har sett det verste når det gjelder nedgraderinger av økonomisk vekst, og den generelle økonomien er i ferd med å bedre seg fra et lavt nivå.- Men vi ser fortsatt effekten av den lavere veksten på selskapenes inntjening. Nøkkeltallene har vært positive, men inntjeningen har generelt vært skuffende. Det tar kanskje et par kvartaler for før ting bedrer seg markert, sier forvalter Tim Schroeders i Pengana Capital i Melbourne til Bloomberg. Rykter om at ratingbyrået Fitch var i ferd med å nedgradere amerikansk statsgjeld la en demper på stemningen på Wall Street torsdag, selv om en talsmann for byrået senere sa at dette ikke var tilfellet.Børsene i USA .Sesongjusterte tall viste torsdag at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA til 369.000 per 20. oktober, mot ventet et fall til 370.000.Forrige ukes tall ble revidert fra opprinnelig rapporterte 388.000 personer til 392.000 personer.Ellers 0,3 prosent til 99,5 på månedsbasis i september, mot ventet en økning på 2,1 prosent.Til slutt i USA 9,9 prosent i september, mot ventet en økning på bare 7,5 prosent.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og