First-analytiker: - Dette er mine fire aksje-favoritter

Theodor Sveen Nilsen i First Securities trekker frem fire aksjer han har skikkelig sans for - og lovpriser to av dem.

Børs

Analytiker Theodor Sveen Nilsen i Swedbank First Securities sier til Finansavisen at han har klokkertro på følgende fire aksjer:Det norske, Lundin Petroleum, Bridge Energy og Panoro Energy.Nilsen mener de to seneste transaksjonene på Utsira-høyden i Nordsjøen, har gitt «enorm støtte» til prisingen av feltene i området.- De to transaksjonene har gitt enorm støtte til verdivurderingen av Johan Sverdrup-feltet, og egentlig alt på Utsirahøyden. Transaksjonene verdsetter reservene til minst 8,7 dollar pr. fat, samt 1 dollar avhengig av hvordan Grieg-feltet produserer. Det er langt høyere enn hva vi har lagt til grunn i våre analyser, sier Nilsen.Det bør derfor ikke komme som noen stor overraskelse at Nilsens favorittvalg innen oljesektoren, er to selskaper med høy relativ eksponering mot nettopp Utsirahøyden - noe som gjelder både Det norske oljeselskap og Lundin Petroleum.Analytikeren mener at nåværende aksjekurs i Detnor kun priser inn Johan Sverdrup-feltet, og at Lundin Petroleum-aksjen er i en lignende om enn ikke like ekstrem situasjon.Les hele intevjuet med Sveen Nilsen i dagens utgave av Finansavisen.

Nyheter
Børs