Norges rikeste arving, Frederik W. Mohn (35), har urealiserte tap på anslagsvis 750 millioner kroner etter mislykkede investeringer. Særlig har aksjekjøp i Songa Offshore gjort kraftige innhugg i arven, skriver Finansavisen.Basert på endring i aksjebeholdning, gjennomsnittskurser og meldte handler, kommer Finansavisen til at Mohn-sfæren sitter på et urealisert tap i Songa på 680 millioner kroner. Tapet kan variere fra 540 til hele 790 millioner avhengig av tradingen.I tillegg har Mohn store poster i Agasti (tidligere Acta, red. anm.) og SeaBird Exploration. Også i disse er de urealiserte tapene på flere titalls millioner kroner.Men han har råd til det. Frederik W. Mohn hadde i 2011 en ligningsformue på 3,2 milliarder kroner, null i inntekt og betalte 35,3 millioner kroner i skatt.Les ogsåFrederik W. Mohns far, Trond Mohn (69), er Norges 8. rikeste og i følge Kapital god for 11 milliarder kroner.Trond Mohn har også to døtre, men det er sønnen som er utpekt til å overta milliardimperiet.Trond Mohns ligningsformue var på 4,2 milliarder kroner i 2011. Han hadde en nettoinntekt på 311,6 millioner kroner og betalte 133,8 millioner kroner i skatt. som gikk med et overskudd på 3,9 milliarder kroner i fjor. Frederik W. Mohn er daglig leder og eier 32,2 prosent av selskapet, med far Trond Mohn som styreleder.