Det var negativ stemning på Oslo Børs fredag.Hovedindeksen endte til slutt i 441,69, ned 0,75 prosent, og det ble omsatt aksjer for 3,67 milliarder kroner.Så langt i år er hovedindeksen steget 14,74 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 15,63 prosent.Oljeprisen ble styrket i løpet av børsdagen fredag.Brent-oljen med levering i desember ble ved børsslutt omsatt for 109,16 dollar fatet, opp 0,62 prosent, mens WTI-oljen falt 0,02 prosent til 86,03 dollar fatet.Blant annet var med på å løfte stemningen. Tallene viste at amerikansk BNP steg 2,0 prosent i tredje kvartal, mot en ventet vekst på 1,8 prosent. Statoil var blant selskapene som la frem tall for tredje kvartal fredag. De i 3. kvartal, men driften skuffet.Selskapet meldte om et driftsresultat på 40.881 millioner kroner, mot 39.263 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 42.249 millioner kroner.Meglerhuset Arctic Securities, ved analytiker Trond Omdal, som relativt svake, men beholder likevel trolig sin kjøpsanbefaling på aksjen.Statoil endte ned 0,84 prosent til 141,40 kroner. John Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest var også blant selskapene som presenterte tredjekvartalstall fredag morgen. Tallene fra laksegiganten , og sendte aksjen ned 5,18 prosent til 4,65 kroner.Selskapet meldte også at de nå har bestemt seg for å i Norge. Den første fabrikken kommer i Bjugn, og skal etter planen være oppe og gå i 1. halvår 2014. truer millioninvesteringene nå selskapets evne til å betale utbytte. En av dagens sprekeste aksjer var rigg-myggen Asia Drilling Offshore. Den steg hele 18,37 prosent til 29,00 kroner, og var dagens nest mest omsatte på Oslo Børs.Årsaken til oppgangen var John Fredriksen-selskapet . Etter stengetid på Oslo Børs torsdag kjøpte nemlig Seadrill 12.190.858 aksjer til en kurs på 5 dollar per aksje, tilsvarer 28,71 kroner.Seadrill eier dermed 64,23 prosent av selskapet, og vil komme med et pliktig kontanttilbud for resten av aksjene i selskapet så snart som mulig. Det norske oljeselskap og Bridge Energy, som partnere i PL 554 med 20 prosent hver, på Garantiana-prospektet fredag.Foreløpige resultater viser en rate på rundt 4.000 fat per dag gjennom en 28/64 tommers ventil.Det norske falt 0,45 prosent til 88,40 kroner, mens Bridge Energy endte opp 1,60 prosent til 12,70 kroner. Også Clavis Pharma stiger solid fredag, etter at forvalter i Storebrand, Andreas B. Lorentzen, i dagens utgave av Finansavisen .- Vi er bare uker unna endelig resultater fra Clavis' studie for bukspyttkjertelkreft(CP-4126), Positive resultater vil være banebrytende for selskapet og bør føre til mangedobling av selskapets aksjekurs, sier Lorentzen til avisen.Clavis Pharma steg 1,89 prosent til 67,50 kroner. Torsdag ble REC for første gang noen sinne handet for under én krone. Aksjen endte likevel til slutt på 1,04 kroner. Det var 7,47 prosent over torsdagens sluttnotering på 0,97 kroner.HSBC kuttet torsdag sitt kursmål på aksjen fra 2,20 til 1,25 kroner, men står fast ved sin nøytrale anbefaling. Det var mye rødt blant tungvekterne på Oslo Børs fredag. Unntakene var PGS som steg 0,72 prosent og Norsk Hydro som endte opp 1,48 prosent.Yara falt derimot 1,84 prosent, DNB endte ned 0,41 prosent og Telenor falt 0,81 prosent. Seadrill, Subsea 7 og RCCL falt henholdsvis 0,39, 2,06 og 1,33 prosent.Blant dagens største tapere finner vi Idex og Itera, mens Oceanteam Shipping og Badger Explorer var blant aksjene som steg mest.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og