Konsernsjef for riggselskapet Songa Offshore, Asbjørn Vavik, er ferdig i selskapet og slutter på dagen.Styreleder Jens A. Wilhelmsen tar på seg jobben inntil videre, går det frem av en børsmelding.- Selskapet er takknemlig for Vaviks bidrag i å posisjonere Songa som en ledende riggoperatør på norsk sokkel, og i å sikre betydelige langsiktige kontrakter med Statoil. Vi har imidlertid nå kommet til et veiskille, der det er riktig å skille lag, sier Wilhelmsen i en kommentar.Songa-styret har nå allerede startet søket etter en ny konsernsjef.Styret har besluttet å legge frem tall for tredje kvartal 26. november 2012.Songa meldte mandag i denne uken at de har inngått en intensjonsavtale med Seadrill.Avtalen omfatter et mulig salg av den halvt nedsenkbare ultradypvannsriggen Songa Eclipse, hvor Seadrill er tildelt eksklusivitet frem til 15. november 2012 for å gjøre en due diligence.Transaksjonen og levering er antatt å skje i desember 2012.Songa Offshore har vært i store problemer på Oslo Børs den siste tiden, grunnet utfordringer knyttet til finansiering.Aksjen er ned 58 prosent så langt i år og fallet de siste 12 månedene er på 66 prosent. Bare den siste måneden er Songa ned 38 prosent.