Etter 39 minutters handel på Oslo Børs peker pilene nedover. Hovedindeksen står i 440,64, etter en nedgang på én prosent.Det er omsatt verdipapirer for 485 millioner kroner.Så langt i år er hovedindeksen opp 14,4 prosent, mens den det siste året har steget 14,9 prosent. Denne måneden snakker vi om en nedtur på 1,2 prosent.Utviklingen skjer etter svak oppgang på Wall Street i går, og fallende Asia-børser tidligere i dag.
Statoil og Marine Harvest i rødtOljeduo og mangedoblingskandidat oppTil topps på Fredriksen-raidOljeprisen faller før BNP-tallFølg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen
I det hele tatt er det veldig få som slipper unna rødfargen.Dagens største tallfremleggere, Statoil og Marine Harvest, faller hhv. 2,3 prosent til 139,40 kroner og 3,1 prosent til 4,75 kroner. Sistnevnte skuffet særlig, og straffes nok for svakere guiding fremover.Statoil leverte stort sett over forventning, men driften kom inn på den skuffende siden. Oljegiganten varsler også nedgang i produksjonen fra 2012 til 2013.Driftsresultatet i Statoil ble 40.881 millioner kroner, mot 39.263 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 42.249 millioner kroner.Storebrand faller 2,5 prosent til 29,06 kroner, mens Yara er ned 1,5 prosent til 268,10 kroner.PGS er blant få tungvektere som unngår rødfargen, og stiger 0,3 prosent til 97,15 kroner.Oljeduoen Det norske og Bridge Energy er blant få lyspunkter, og stiger hhv. 1,1 prosent til 89,75 kroner og 8,0 prosent til 13,55 kroner etter oljefunn.Cook-formasjonen i Garantiana-prospektet var oljebærende i et reservoar av god kvalitet, skrev de to selskapene i en børsmelding i morges.Clavis Pharma klatrer 2,2 prosent til 67,75 kroner. Storebrand-forvalter Andreas Lorentzen lanserer aksjen som en mangedoblingskandidat i dagens utgave av Finansavisen.Norwegian Property stiger 1,6 prosent til 8,72 kroner etter kvartalstall. Den sprekeste aksjen er imidlertid Asia Offshore Drilling, som spretter opp 14,7 prosent til 28,10 kroner etter at Seadrill i går kjøpte seg opp til 25.690.958 aksjer, tilsvarende 64,23 prosent av totalt antall utestående aksjer i selskapet.Aksjene ble kjøpt til kurs fem dollar per aksje (tilsvarer 28,71 kroner basert på Norges Banks USD/NOK-kurs per 25. oktober).Som følge av dette vil Seadrill komme med et pliktig kontanttilbud for resten av aksjene i selskapet, så snart som mulig, og innenfor fristene i loven, går det frem av en børsmelding.Blant selgerne er ODIN Forvaltning, som har solgt sine 2.457.310 aksjer i selskapet. Oljeprisen er på defensiven fredag morgen.Brent desember-olje handles for 107,61 dollar fatet, som er ned 88 cent i dagens handel WTI-oljen faller 84 cent til 85,21 dollar fatet.Investorer venter ifølge Reuters på dagens BNP-tall fra USA. Ifølge Reuters er det ventet 1,9 prosent vekst på årsbasis, men det er langt under hva økonomer må til for å sikre en stødig innhenting i økonomien.Samtidig tynger en økende tilbudsside, blant annet i USA, Libya og Irak.- Det er vanskelig å låse ferske posisjoner. Investorer venter på valgresultater, og flere tall som understøtter en stødig innhenting i verdensøkonomien, sier råvareforvalter Tetsu Emori i Tokyo-baserte Astmax Investment til nyhetsbyrået.Analytiker Ben Le Brun i OptionsXpress peker på at BNP-tallene fra USA "helt sikkert" vil ha en effekt på risikable assets, inklusive olje.- En overraskelse på nedsiden kan være veldig bearish for olje, sier han til Reuters.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og