Omdal: - Svake tall, men kjøp aksjen likevel

Meglerhuset Arctic Securities ved analytiker Trond Omdal serverer ikke to tomler opp fra Statoil-tallene fredag. Likevel anbefales det kjøp av giganten.

Analytiker Trond Omdal i Arctic Securities. Foto: Scanpix
Børs
Meglerhuset Arctic Securities ved analytiker Trond Omdal skriver i en oppdatering fredag at de trolig beholder sin kjøps-anbefaling på Statoil.Kursmålet på 170 kroner, som ble kappet fra 180 kroner like før oljeselskapet la frem sine tall for Q3-2012, blir stående.Omdal karakteriserer tallene fra Statoil fredag som relativt svake, og analytikeren legger spesielt vekt på uttalelsene fra oljeselskapet om at produksjonen ventes lavere til neste år.Arctic påpeker også at Statoil kommer til å produsere mindre olje i 2012 som helhet enn det meglerhuset hadde ventet.- Vårt estimat for 2012-produksjon var på 2,011 millioner fat per dag mens Statoil nå sier fasit vil bli 1,991 millioner per dag. Vi ser dermed nedside med tanke på våre estimater for produksjon over året trass i at Q3-produksjonen var i tråd med våre forventinger, heter det i oppdateringen.Statoil faller fredag 0,91 prosent til 141,30 kroner. Aksjen er så å si uendret de siste 12 månedene.