Det er negativ stemning på Oslo Børs fredag.Rundt lunchtider står hovedindeksen i 440,19, ned 1,09 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 1,4 milliarder kroner.Så langt i år er hovedindeksen steget 14,33 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 15,22 prosent.Brent-oljen med levering i desember omsettes i øyeblikket for 108,06 dollar fatet, ned 0,40 prosent, mens WTI-oljen faller 0,81 prosent til 85,35 dollar fatet.Investorer venter ifølge Reuters på dagens BNP-tall fra USA. Det er ventet 1,9 prosent vekst på årsbasis, men det er langt under hva økonomer må til for å sikre en stødig innhenting i økonomien.Samtidig tynger en økende tilbudsside, blant annet i USA, Libya og Irak.- Det er vanskelig å låse ferske posisjoner. Investorer venter på valgresultater, og flere tall som understøtter en stødig innhenting i verdensøkonomien, sier råvareforvalter Tetsu Emori i Tokyo-baserte Astmax Investment til nyhetsbyrået.Analytiker Ben Le Brun i OptionsXpress peker på at BNP-tallene fra USA "helt sikkert" vil ha en effekt på risikable assets, inklusive olje.- En overraskelse på nedsiden kan være veldig bearish for olje, sier han til Reuters.Statoil er blant selskapene som har lagt frem tall for tredje kvartal fredag. De i 3. kvartal, men driften skuffet.Selskapet meldte om et driftsresultat på 40.881 millioner kroner, mot 39.263 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 42.249 millioner kroner.Meglerhuset Arctic Securities, ved analytiker Trond Omdal, som relativt svake, men beholder likevel trolig sin kjøpsanbefaling på aksjen.Statoil faller 0,98 prosent til 141,20 kroner.John Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest er også blant selskapene som presenterte tredjekvartalstall fredag morgen. Tallene fra laksegiganten , og sender aksjen ned 9,42 prosent til 4,44 kroner.Selskapet melder også at de nå har bestemt seg for å i Norge. Den første fabrikken kommer i Bjugn, og skal etter planen være oppe og gå i 1. halvår 2014. truer millioninvesteringene nå selskapets evne til å betale utbytte.En av dagens sprekeste aksjer er rigg-myggen Asia Drilling Offshore. Den stiger hele 16,73 prosent til 28,60 kroner, og er dagens hittil mest omsatte på Oslo Børs.Årsaken til oppgangen er John Fredriksen-selskapet . Etter stengetid på Oslo Børs torsdag kjøpte nemlig Seadrill 12.190.858 aksjer til en kurs på 5 dollar per aksje, tilsvarer 28,71 kroner.Seadrill eier dermed 64,23 prosent av selskapet, og vil komme med et pliktig kontanttilbud for resten av aksjene i selskapet så snart som mulig.Det norske oljeselskap og Bridge Energy, som partnere i PL 554 med 20 prosent hver, på Garantiana-prospektet fredag.Foreløpige resultater viser en rate på rundt 4.000 fat per dag gjennom en 28/64 tommers ventil.Det norske er faller 0,17 prosent til 88,65 kroner, mens Bridge Energy er opp 4,80 prosent til 13,10 kroner.Også Clavis Pharma stiger solid fredag, etter at forvalter i Storebrand, Andreas B. Lorentzen, i dagens utgave av Finansavisen .- Vi er bare uker unna endelig resultater fra Clavis' studie for bukspyttkjertelkreft(CP-4126), Positive resultater vil være banebrytende for selskapet og bør føre til mangedobling av selskapets aksjekurs, sier Lorentzen til avisen.Clavis Pharma stiger 4,15 prosent til 69,00 kroner.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og