De amerikanske børsene holder stengt mandag som følge av orkanen Sandy, melder Bloomberg News.En rekke svake tredjekvartalstall og orkanen "Sandy", som nå er på vei mot New York, senker mandag børsene i Asia.Samleindeksen MSCI Asia Pacific er ned 0,1 prosent.I Japan faller Nikkei 0,12 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,23 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,20 prosent og Shanghai Composites faller 0,39 prosent.Børsen i Taiwan er ned 0,50 prosent, Kospi-indeksen i Sør-Korea faller 0,14 prosent og Straits Times i Singapore er ned 0,59 prosent. S&P&ASX 200 i Australia stiger derimot 0,10 prosent.Søndag kveld fikk flere hundre tusen mennesker ifølge NTB beskjed om å i frykt for rekordhøy stormflo.Orkanen Sandy sammenfaller nemlig med høyvannet, og størrelsen på uværet - som har tatt livet av over 60 mennesker på sin ferd gjennom Karibia - gjør at ekspertene spår over tre meter stormflo langs kysten.Særlig i millionbyen New York tar myndighetene ingen sjanser. Titusener bor utsatt til, og det er opprettet egne sentre der evakuerte kan få tak over hodet. Også børsene i New York vil holde stengt mandag.- Vi forventer å se begrensede volumer mandag og potensielt tirsdag. Stormen, avhengig av hvor ille den er, kan dempe markedene. Jeg vokste selv opp på østkysten og har fortsatt et hus der. Uværet synes å være større enn det vi har sett i det siste, så det er en nedsiderisiko om stormen, slik som de forutser i dag, viser seg å være en av de største i USAs historie, sier adm. direktør i Kapstream Capital i Sydney, Steve Goldman, til Bloomberg News.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og