Til tross for nytt oljefunn, take-off for SAS og et tallrush blant de børsnoterte selskapene tirsdag, vinglet hovedindeksen solid før den til slutt endte opp 0,27 prosent til 443,36.Det ble omsatt aksjer og verdipapirer for marginale 1,78 milliarder kroner.Fokus var i hovedsak på SAS som tok av på børsen etter avkrefting av mediarykter. Videre steg en rekke aksjer etter tallslipp, og Det Norske Oljeselskap kunne feire nytt oljefunn.
OljeprisenUSA fortsatt stengt - opp i EuropaSAS som stjal overskriftene Etter mange rykter i skandinaviske medier kunngjorde ledelsen i SASSAS-aksjen endte opp 10,56 prosent til 5,65 kroner. Les hele den tekniske analysen av SAS.Det Norske sjef er fornøyd Det norske oljeselskap melder tirsdag formiddag at de har gjort et nytt oljefunnDNO-løft på Irak-nyttSer mulig smell i Frontline? Frontlines obligasjonslån kan som følge av det svake tankmarkedet tape deler av lånetKan koste Siem 350 mill. Siem Offshore meldte tirsdag morgen at de har inngått en avtale med Hellesøy verftSer kursoppgang for PSI - Fremtiden ser derfor lys ut for PSI Group.Ny kontrakt til AF Gruppen AF Gruppen er av Norwegian Property innstilt som entreprenør på rehabiliteringMeldingsrush fra Bergen Group Bergen Group har sendt ut et resultatvarsel. Bergen Group ASA og en europeisk verftsgruppe Bergen Group Technology AS selger kranprodusentenTallrush Camposol, Fred. Olsen Energy Copeinca, Q-Free, Borrgegaard PCI BiotechSterke Fred. Olsen-tall Fred. Olsen Energy meldte om et resultatFølg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen
Et fat Brent-olje omsettes nå for 109,37 dollar, ned 0,07 prosent. Mens et fat WTI-olje omsettes for 86 dollar, opp 0,54 prosent.Til sammenligning ble ble et fat Nordsjøolje med desember-levering omsatt for 109,79 dollar ved børsslutt mandag.Statoil endte opp 0,21 prosent til 142,30 kroner. Til tross for at de amerikanske børsene fortsatt holder stengt tirsdag grunnet orkanen Sandy, kom ferske boligtall inn sterkere enn ventet.Den amerikanske Case-Shiller-boligprisindeksen (S&P/Case-Shiller Home Price Indices) steg 2,03 prosent på årsbasis i august. Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet en oppgang på 1,9 prosent.I Europa viste stod DAX-indeksen i Frankfurt opp 0,97 prosent til 644,47. Også i London og Paris var de ledende indeksene FTSE 100 og CAC 40 opp henholdsvis 0,83 prosent og 1,20 prosent. Det ble iverksatt børspause i SAS fra starten av dagen, som følge av ulik informasjon i markedet. Ettar at børspausen ble opphevet 11:30, var aksjen opp nærmere 17 prosent. i formiddag at de 8. november vil rapportere et resultat før skatt på 568 millioner svenske kroner i tredje kvartal.Selskapet har 4,7 milliarder svenske kroner i ubenyttede trekkfasiliteter, som utløper i juni 2013. Flyselskapet er for tiden i forhandlinger om både en utvidelse og størrelsen på disse banktjenestene, fremgikk det av meldingen.4,51 kroner fra 18. juni kan ha vært bunnen for SAS-aksjen. Den er i hvert fall i ferd med å kunne danne en bunn både i RSI- og hovedchartet.Etter å ha falt tilbake fra 6,93 kroner den 12. september kan det nå være i ferd med å settes en ny bunn over den fra midten av juni. Og det samme er vi i RSI-chartet.Det kan bety at aksjen er i ferd med å bunne ut og snu opp. Men det er fremdeles litt for tidlig å slå på stortrommen. . Selskapet har som partner i PL 265, ved kjerneprøver påvist olje i avgrensningsbrønn 16/2-14, som bores på en del av Johan Sverdrup-feltet kalt Espeværhøgda.- Det var i tråd med det vi hadde håpet. Nå skal vi ta kjerneprøver så får vi se hvor tykk den er og om det er like god kvalitet som hele reservoaret. Det har noe å si for volumberegningen for Sverdrup. Det er positivt uten at vi kan tallfeste det, sier konsernsjef Erik Haugane til TDN Finans.Det Norske oljeselskap endte ned 0,28 prosent til 87,75 kroner. DNO International har nå økt sin produksjon ved Tawke-feltet i kurdiske Nord-Irak, melder Bloomberg News, ifølge TDN Finans.Selskapets kommunikasjonsdirektør, Tom Bratlie, sier til nyhetsbyrået at produksjonen er løftet til til 65.000 fat per dag. Cirka 60.000 av disse går til eksport.DNO endte opp hele 4,26 prosent til 10,09 kroner. Deltakere i . Shippinganalytiker Nicolai Dyvik sier til DN at situasjonen er så alvorlig at de neppe vil få tilbakebetalt hele lånet.- De får igjen deler av summen, men selv ved salg av eiendeler blir det ikke full dekning, tror analytikeren.Frontline falt 1,69 prosent til 18,66 kroner. om bygging av et nytt plattform supply fartøy (PSV). Det antar de vil koste opp mot 350 millioner kroner, melder Reuters.- Det er en totalpris på skipet, og så kommer NOX-reduksjoner, så det blir netto mellom 300 og 350 millioner kroner, sier adm. direktør Terje Sørensen til nyhetsbyrået.Skipet er allerede sikret en kontrakt på fire år med fire ettårsopsjoner med Total, og oppstart av kontrakten er i tredje kvartal 2014. Ola Sekkesaeter, analytiker i Indep Research, har latt seg imponere over fredagens kvartalstall i PSI Group.-PSI Group la frem svært oppløftende Q3-tall på fredag og vi har derfor tatt opp våre estimater fremover. Dette har resultert i en kjøpsanbefaling med kursmål 5 kroner, sier Sekkesaeter. Selv om den europeiske gjeldskrisen gjør de internasjonale markedene krevende for Cash Management Retail, vil fortsatt høy investeringstakt blant norske og svenske butikkjeder mer enn kompensere for dette fremover, avslutter Sekkesaeter.PSI endte ned 2,25 prosent tirsdag. av Terminalbygget, Stranden 1 på Aker Brygge, opplyses det i en melding.Avtalen omfatter ombygging av kontor og butikkarealer med indre lysatrium, samt utvendig glassfasade. Bygget skal energimerkes i henhold til BREEAM klasse «Very Good» og energiklasse B.Kontrakten er en totalentreprise og har en verdi på 361 millioner kroner eksklusive merverdiavgift. Den har også avbestillingsklausuler før byggestart basert på endelig styrevedtak hos Norwegian Property.AF Gruppen endte ned 0,44 prosent. Som følge av justerte prosjektprognoser og kostnadsoverskridelser, antas Bergen Group Shipbuilding å få et driftsunderskudd (EBITDA) på rundt 200 millioner kroner i 3. kvartal 2012. Hovedårsakene til dette er knyttet til flere prosjekter ved Bergen Group Fosen. Resultatet for 3. kvartal vil mest sannsynlig medføre et brudd på lånebetingelsene med global aktivitet har i dag signert en intensjonsavtale (Memorandum of Understanding) med sikte på å etablere et felles eierskap i Bergen Group sin skipsbyggingsdivisjon. Bergen Group Dreggen AS til et selskap i Østerrike.De negative nyhetene overskygger de positive. Bergen Group endte ned 7,69 prosent. En rekke selskaper internasjonalt og her hjemme har lagt frem tall. Blant disse finner vi både , og . etter skatt på 548,5 millioner kroner i 3. kvartal 2012, mot 614,9 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 477 millioner kroner.- Dette var en kjempesterk rapport. Driften var bra, og de hadde god oppetid. Alt i alt en solid rapport, sier Frederik Lunde i Carnegie til Reuters.Aksjen endte opp 3,88 prosent til 259,50 kroner.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og