Børsene i Asia-regionen stiger onsdag etter gode makronyheter både fra Sør-Korea og USA.
Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index, som består av 70 prosent japanske aksjer, er opp 0,80 prosent. Forholdet mellom aksjer som stiger og de som faller er to til en.Fuji Heavy Industries Ltd., som står bak bilmerket Subaru, er opp 7,5 prosent onsdag og omsettes nå til sine høyeste nivåer på 11 år.Indeksene Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen
Tall for industriproduksjonen i Sør-Korea viser positiv utvikling og steg for første gang på fire måneder. Spesielt bidro salget av elektronikk og biler.Samtidig kom ferske boligtall fra USA inn sterkere enn ventet. S&P/Case-Shiller Index hevet seg 2 prosent i august etter å ha steget 1,2 prosent i juli. Eksperter hadde denne gang trodd på en oppgang på 1,9 prosent.Tallene viser at det omsider kan ha løsnet for boligprisene i USA.- De underliggende økonomiske trendene er på bedringens vei og kommer til å støtte opp om bedre inntjening fremover, dersom ikke noe spesielt skjer, uttaler Angus Gluskie hos White Funds Management til Bloomberg.Industrial & Commercial Bank of China Ltd. er opp 1,2 prosent mens oljegiganten PetroChina Co. faller 3,3 prosent på elendige kvartalstall. I Japan er Nikkei 225 opp 1 prosent til 8.930,36 mens den bredere Topix stiger 1,15 prosent. Hang Seng i Hong-Kong hever seg 0,45 prosent.CSI 300 i Kina er opp 0,15 prosent, Shanghai Composite faller 0,12 prosent mens Taiwan-børsen er ned 0,23 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,60 prosent, S&P/ASX 200 i Australia er opp 0,70 prosent mens NZX 50 på New Zealand stiger 0,42 prosent.India-børsen er opp 0,12 prosent mens Straits Times i Singapore faller 0,25 prosent.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og