Aksjen tar av på Oslo Børs

I dag stjeler SAS mye av oppmerksomheten på Oslo Børs.

Aksjemegler ved meglerbordet - Foto: AP
Børs

Det har vært en positiv ukestart på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 433,85 poeng, opp 0,95 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 850 millioner kroner.Les om og delta i Norges råeste børskonkurranseOlje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i januar, omsettes for 109,62 dollar, opp 0,61 prosent.Oppgangen kommer ifølge Bloomberg News på bakgrunn av at Israel har kunngjort at landet vil kunne utvide angrepene på Gaza-stripen.I tillegg ga den republikanske speakeren i Senatet, John Boehner, i helgen signaler om at budsjettsamtalene med USAs president Barack Obama er konstruktive, melder TDN Finans.- Markedet er bekymret over utsiktene til en opptrapping av konflikten i Israel. Nervøsitet for Midtøsten presser enkelte som sitter i short-posisjoner, sier utgiver av råvarenyhetsbrevet Barratt's Bulletin, Jonathan Barratt, til nyhetsbyrået.Statoil stiger 0,96 prosent.Subsea 7 Subsea 7 la frem kvartalstall mandag morgen, og løftet både topp- og bunnlinjen markert.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 194,2 millioner dollar i 3. kvartal 2012, mot 172,8 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 142 millioner dollar.Aksjen faller likevel 2,30 prosent.DOF Også DOF la frem tall mandag morgen.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 190 millioner kroner i 3. kvartal 2012, mot minus 470 millioner kroner i samme periode året før.Aksjen stiger 0,88 prosent.SAS Flyselskapet SAS forhandler mandag morgen med fagforeningene om den nye redningspakken, og er allerede kraftig på overtid .Selskapet signerte i morges en avtale med Norsk Kabinforening og mangler nå kun én av åtte avtaler .SAS-sjef Rickard Gustafson kan ikke si noe om når forhandlingene med den siste fagforeningen må komme i mål.- Vi må komme i mål. Det er kjempeviktig for selskapet. Vi jobber aktivt og strever videre, sier han til NTB, men avslår å kommentere opplysningene om at fristen fra bankene skal ha gått ut 7.30 mandag morgen og sier det forhandles videre.Aksjen stiger 25 prosent.Følg utviklingen LIVE herFølg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs