Analytiker om DNO: - Oppløftende resultater

Swedbank First Securities ser nå solid oppside til sine 2013-estimater.

Foto: DNO
Børs

DNO International meldte onsdag morgen at produksjonen fra blokk 8 utenfor Oman har steget til en daglig rate på 20.000 fat olje og kondensat og 60 millioner kubikkfot gass.Ratene er nær en tredobling av olje- og kondensatproduksjonen, og nær en dobling av gassproduksjonen fra blokken.Les om og delta i Norges råeste børskonkurranse!Swedbank First Securities ser på bakgrunn av oppdateringen solid oppside til sine 2013-estimater, melder TDN Finans."DNO gir ingen informasjon om totalt utvinnbare volumer fra boreprogrammet, men hvis den økte produksjonen skulle bli opprettholdt, vil vi se oppside både på inntjening, reserver og verdsettelse fra Oman-eiendelene", skriver meglerhuset i en oppdatering, ifølge nyhetsbyrået.Swedbank påpeker ifølge TDN Finans at et aktivt boreprogram nå begynner å gi resultater."Resultatet fra flere av disse brønnene har vært oppløftende. Flere brønner i Kurdistan, Oman og Jemen skal bores i tiden fremover. Dette boreprogrammet bør føre til høyere reserver for selskapet fremover", skriver meglerhuset.De har en kjøpsanbefaling på DNO-aksjen, med et kursmål på 14 kroner.DNO stiger onsdag formiddag 5,16 prosent til 10,39 kroner. Aksjen er den siste måneden opp 1,37 prosent, mens den hittil i år har steget 39,04 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs