Børsrally i Europa

Mandagen endte med markerte oppganger på de viktigste børsene i Europa.

Foto: AP
Børs

I Tyskland la DAX-indeksen på seg 2,49 prosent, den franske CAC 40-indeksen kunne vise til en oppgang på 2,93 prosent mens FTSE 100-indeksen i London klatret 2,36 prosent.USAs president Barack Obama skal i dag ha gitt uttrykk for at han tror på en løsning i budsjettspørsmålet. Det bidrar til en viss optimisme på verdens børser.Økonomer i Goldman Sachs og Barclays tror BNP-veksten i USA var mye høyere enn ventet i 3. kvartal, ifølge Bloomberg.Sjeføkonom Dean Maki i Barclays i New York uttaler, ifølge nyhetsbyrået, at veksten i 3. kvartal var på 2,9 prosent og at den blir på 2,5 prosent i 4. kvartal.Det er mye mer enn de 2 prosentene de fleste har som forventning etter de foreløpige tallene 26. oktober, og får han rett kan det gi et lite lettelsesrally på børsene.Når det gjelder 2013 er han imidlertid mer usikker og anslår 1,5 prosent i 1. kvartal og 2 prosent i 2. kvartal.Neste oppdatering på BNP-veksten i USA kommer 29. november.Ta en rask titt på den amerikanske økonomien her Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs