Skylder 100 mill. - ingen vet hvor pengene er

Fra et investorfellesskap på Tjuvholmen forvalter Nils-Johan Pedersen 100 millioner kroner i det grå valutamarkedet.

Penger - Foto - Scanpix
Børs

- Jeg forvalter omtrent 100 millioner kroner for cirka 80 norske kunder, sier tidligere it-gründer Nils-Johan Pedersen til dn.Pedersen har fått 40 millioner klientkroner til å vokse til 100 millioner på kort tid gjennom selskapene Carat Holding, Carat Management og Carat Financial Group, og en av kundene er blant annet Verdibanken.Han vil ikke si hvordan han har fått til den eventyrlige veksten, utover at det er snakk om handel med valuta i spotmarkedet. Hvis tallene stemmer, er han uten tvil Norges dyktigste valutatrader, fastslår avisen.Noen informasjon om hvordan pengene er plassert, får heller ikke investorene.Professor i finans ved Norges Handelshøyskole Thore Johnsen mener ingen profesjonelle ville gitt fra seg slike avkastningstall.- Det er i seg selv mistenkelig at en trader skulle ville dele dette med noen amatører i Norge.Professoren leser en beskrivelse av Nils-Johan Pedersens investeringsmuligheter. Han sier hårene reiser seg på hodet.- Dette stinker hele veien. Her er alle kjennetegn på en bløff, sier han til avisen.

Nyheter
Børs