Tiger kjøper stort i Groupon etter fall på 90 prosent

Tiger Global Management, hegdefondet med 46 milliarder kroner, satser stort på at kupongselskapet Groupon har nådd bunnen.

Groupon-logo
Børs

Tiger Global Management har kjøpt 9,9 prosent av kupongselskapet Groupon for nær 1,2 milliarder kroner, melder Bloomberg.Tiger Global satser på at selskapet kan forvandles til noe bedre, og at selskapet, med 39,5 millioner aktive kunder og et underskudd i 3. kvartal på 3 millioner dollar, tilsvarende 17 millioner kroner, kan finne andre måter å tjene penger på.Som en følge av altfor høye forventninger til kupongsvirksomheten har aksjen falt 90 prosent fra toppen første noteringsdag i november i fjor.På det høyeste den 4. november i fjor ble aksjen omsatt på 31,14 dollar før den sluttet på 26,11 dollar. Da var selskapet verdt 94 milliarder kroner og omtrent like mye som norske Seadrill på samme tid.Etter det har det bare gått nedover for Goupon. 13. november i år bunnet aksjen på 2,62 dollar intradag og sluttet på 2,63 dollar. Mandag sluttet aksjen på 3,1 dollar noe som verdsetter selskapet til 11,2 milliarder kroner.Tiger Global har fra før en større eierandel i to andre internettselskap som sliter; Yahoo og Facebook.

Nyheter
Børs