Analytikere: Slik blir 2030

-Vi er på et kritisk veiskille i menneskehetens historie, slår Christopher Kojm fast i en 140 sider lang rapport.

AP Photo/Henny Ray Abrams
Børs

Analytikerne i amerikanske National Intelligence Council har prøvd å se inn i spåkulen for å komme opp med kvalifiserte spådommer for hvor verden vil bevege seg de neste 18(!) årene.Vi står foran en periode med nye teknologier og minkende ressurser, kombinert med en eksplosiv befolkningsvekst.Det vil resultere i en fullstendig endring av den globale maktbalansen. Det vil også kunne utløse radikale endringer, både økonomisk og politisk, med en hastighet som er enestående i moderne historie.Den 140-siders lange rapporten konkluderer med at vi vil se slutten på USAs globale dominans.Den økonomiske maktbalansen vil i større grad skifte bort fra USA, Europa og Japan.- Vi er på et kritisk veiskille i menneskehetens historie, skriver Christopher Kojm i rapporten.Kina vil passere USA som økonomisk stormakt før 2030. Videre vil regionale aktører som Colombia, India, Nigeria og Tyrkia vil bli stadig viktigere for verdensøkonomien.

Nyheter
Børs