Børsmelding sendte aksje til værs

Enkelte aksjer skiller seg ut på en ellers rød børsdag.

Aksjemegler ved meglerbordet - Foto: AP
Børs

Det har vært en kjedelig ukestart på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 440,34 poeng, ned 0,16 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for beskjedne 500 millioner kroner.Carsten Winger i Atlas Kapitalforvaltning er mandagens gjest i økonominyhetene på HegnarTV.Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i januar, omsettes for 107,56 dollar, opp 0,50 prosent.Noe av årsaken til oppgangen er ifølge TDN Finans kinesiske nøkkeltall som viste sterkere vekst i elektrisitetsforbruket og industriproduksjonen.- Det er oppmuntrende med ytterligere tegn til at Kinas økonomi bunner ut, og at den kan - i hvert fall på mellomlang sikt - oppnå vekstrater på 7,5 til 8,5 prosent, sier sjefanalytiker i CMC Markets, Ric Spooner, til Bloomberg News.Saudi-Arabias oljeminister, Ali Naimi, uttalte under ministermøtet i Opec fredag at landet er fornøyd med gjeldende oljepriser.Spooner fremholder ifølge nyhetsbyrået at det mest sannsynlige utfallet av Opec-møtet er at produksjonskvoten holdes uendret på 30 millioner fat per dag.Statoil stiger 0,51 prosent.Clavis Pharma Biotek-selskapet Clavis Pharma melder mandag morgen at deres fase II-studie av elacytarabine i kombinasjon med idarubicin viser lovende effekt.Resultatene viser at behandlingen viste total remisjon hos 43 prosent av pasientene. Til dags dato har 13 av pasientene etter behandlingen blitt ansett som egnet til stamcelletransplantasjon, noe som representerer en potensiell kur.- Dette er veldig oppmuntrende og fremhever potensialet i elacytarabine ved å tilby en ny behandling til pasienter som ikke har effekt av dagens standard cytarabin-holdige terapi, sier Clavis-sjef Olav Hellebø i en kommentar.Aksjen stiger 12,43 prosent.Polarcus Polarcus har gått inn i sluttforhandlinger med Turkish Petroleum Corporation (TPAO) om en langsiktig samarbeidsavtale.En eventuell avtale omfatter salg av 3D-skipet "Polarcus Samur", kombinert med deling av seismisk datainnsamling, ledelse og bemanningstjenester for skipet.Aksjen klatrer 3,83 prosent.Kongsberg Gruppen Kongsberg Oil & Gas Technologies, et heleid datterselskap av Kongsberg Gruppen, har inngått avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Apply Nemo AS.Oppkjøpet er forventet gjennomført i begynnelsen av januar 2013.Kongsberg Gruppen er uendret på 113 kroner.Songa Offshore Songa Offshore er ned 1,96 prosent til 6,50 kroner. Offshore.no skriver mandag at kilden deres som i midten av november rapporterte om kostnadsoverskridelsene på Songas rigger Delta og Trym, kjente til kostnadsoverskridelser allerede i april 2012.14. november meldte nettstedet at landliggene for Songa Trym og Songa Delta ville koste 2,16 milliarder kroner, noe som var 860 millioner kroner høyere enn tallet Songa Offshore selv hadde meldt. Rett etter at artikkelen ble publisert stupte aksjen over 16 prosent.. Samme kveld bekreftet Songa sprekken på Songa Trym.Bakkafrost Bakkafrost skriver i en melding mandag at selskapet har inngått en avtale for kjøp av tradingselskapet Faroe Seafood UK som ligger i Grimsby, Storbritannia.Selskapet venter å få en omsetning på rundt 4,5 millioner pund i 2012 med et resultat før skatt på rundt 150.000 pund. Selskapet har fire ansatte, hvorav tre er selgere.Aksjen stiger 1,83 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs