Dilldall-aksjer til værs og bunns

Som vanlig på siste handelsdag før nyttår preges vinner- og taperlisten av små lite likvide aksjer.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Det er siste handelsdag på Oslo Børs. Tradisjonelt betyr det store utslag for småaksjer. Noen ønsker å pynte litt på avkastningen, mens andre vil minimere ligningsverdiene og dermed skatteregningen (eller maksimere skatten for den kjipe naboen).Fredag preges vinner- og taperlisten av små lite likvide aksjer med minimale handler.Eksempelvis er NetConnect ned 44,7 prosent til 26 øre. Det er omsatt 1.600 aksjer til en samlet verdi av 416 kroner. Aksjen har vært et særdeles dårlig kort for aksjonærene. I 2012 har aksjen stupt ikke mindre enn 92 prosent. Hele selskapet prises til 1,8 millioner kroner. Det kunne vært julegaven til "den som har alt".I Aker Philadelphia Shipyard er omsetningen flere hundre prosent høyere enn i NetConnect. Vi snakker om et svimlende beløp på 1.884 kroner. Aksjen er ned 14,7 prosent til 13,65 kroner. Dette har virkelig vært en vinner. På ett år har aksjen steget 268,9 prosent.Jason Shipping hopper 36,4 prosent til 1,20 kroner. Her er 2012-avkastningen på minus 47,6 prosent. Omsetningen i aksjen er på 6.770 kroner.I NattoPharma er det "rally". Aksjen spretter rett opp 16 prosent til 8,70 kroner. Yes! 87 kroner var det som skulle til. Er det flere som savner de gamle børspostene?2012-avkastningen er på 6,1 prosent.Flere småaksjer vil trolig dominere vinner- og taperlisten i løpet av ettermiddagen, helt til bøkene gjøres opp klokken 16:30.For øvrig faller Oslo Børs 0,6 prosent i ettermiddag. Det alle lurer på er om USA går utfor budsjettstupet eller ikke. Fredag kveld og søndag er det møter som forhåpentlig gir et svar.

Nyheter
Børs